Motor sürmek nereden öğrenilir?

Evet hoca biliyorum ama motor o kadar basit mi hiç hayatımda binmedim.

Evet de hocam hiç motor kullanmadım hayatımda vitesli falan kullanmayı bilmiyorum

Maalesef çevremdeki kimse kullanmıyor ve kursa gitmeyi düşündüm ama param yetmez diye şey yapmadım.
Motorun yoksa ve çevrende de kimse yoksa mecburen kursta öğreneceksin. Oradaki hocayla fazla pratik yaparsan ve becerin de varsa kolayda halledersiniz.

Bisiklet sürebiliyorsanız diyenler, motor çok ağır bir makine. Ben bisikletten 250sr'a geçtim. İlk başta babam yanımda olmasaydı motor sağa düşüyordu :D .
50-60 kiloysan ağır makine. 250 cc bir motor 120 kg civarlarında. 80-90 kilo olan bir insan rahatlıkla kontrol edebilir.

Evet hoca biliyorum ama motor o kadar basit mi hiç hayatımda binmedim.

Evet de hocam hiç motor kullanmadım hayatımda vitesli falan kullanmayı bilmiyorum

Maalesef çevremdeki kimse kullanmıyor ve kursa gitmeyi düşündüm ama param yetmez diye şey yapmadım.
Hangi şehirde yaşadığını bilmemekle; Kadıköy'de Martı'nın Scooterları var. Çevrende ehliyeti olan biriyle onlardan kiralayıp pratik yapabilirsin. Elektrikli olduüu için vites yok ama en azından ilk deneyim için yeterli.

Bisiklet sürebiliyorsanız diyenler, motor çok ağır bir makine. Ben bisikletten 250Sr'a geçtim. İlk başta babam yanımda olmasaydı motor sağa düşüyordu :D .

Hocam zaten iyi bir makine ile başlanacaksa ehliyet almak daha mantıklı değil mi? Benim bisiklet dememin sebebi bu.

50-60 kiloysan ağır makine. 250 cc bir motor 120 kg civarlarında. 80-90 kilo olan bir insan rahatlıkla kontrol edebilir.
CBR250 161 kg'dır. 17 yaşındaki birinin ortalama 70-75 kg civarlarında olduğunu varsayarsak neredeyse 2 katı ağırlığında bir oran var . Hiç bilmiyor başladığı motor önemli . Herkes motor kullanabilmeyi çok hızlı kavrayamabilir. 250cc diyip geçmek saçma çünkü torku da az bir makine değil. En güvenlisi birisinin yardımıyla başlaması. Öyle motoru alayım direkt süreyim ... Mantıklı iş değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı