Motor suyuna yağ karışması

quelsa

Yoctopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, 1996 model bir Golf 3 aracımız var. 2 gün önce tatilden geldik, gelirken bayağı kötü bir yoldan geldik Full rampa ve virajlar vardı. Anlayacağınız aracı zorladık. Ertesi gün motor suyunda yağ gördük, babam conta yanmış galiba dedi. İnternetten baktım söylenenler arasında sadece motor suyunda yağ var, motor yağında su veya performans düşüklüğü, egzozdan beyaz duman titreme yalpalama vs yok. Sizce sorun nedir? Bazıları yağ soğutucusu arızalanmış olabilir dedi. Bu eski araçlarda var mıdır? Eğer conta yandıysa masraf nedir? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
@izmirkartali usta, seni bulmuşken şunu sorayım dedim;

Arabayı gazda çalıştırıyoruz normalde.
Dün tam yokuş çıkarken dip gaz yapmamıza rağmen gazın bir kısmı motora gitmedi, ondan sonra da kaputu açınca yanık kokusu gelmeye başladı.
Böyle bir gaz kesme sorunu neyden kaynaklanıyor olabilir?
Rampa çıkarken gaz pedalında boşluk bırakmamak lazım. Yani motorun yemediği gaza boş yere yüklenmeyelim. Bu durumda araç çok daha zorlanacaktır.

Araç nedir?

Elektronik aksamlı motorlar için;
Gaz kelebeği, oksijen sensörleri, MAP sensörleri ve LPG'nin MAP sensörü ile regülatörünün, enjektörlerin sağlıklı olması lazım.

Soğutma suyu ve hararet ne durumdaydı?

Ankara'dayım usta önerebilir misiniz?
İvedik'te Erkan Otomotiv var. İbrahim Usta iyidir, dürüsttür:

Son düzenleme:
Rampa çıkarken gaz pedalında boşluk bırakmamak lazım. Yani motorun yemediği gaza boş yere yüklenmeyelim. Bu durumda araç çok daha zorlanacaktır.
Araç nedir?
Anladım hocam teşekkürler, araba Murat 131 idi.
Gazda iken güç eksikliğini bayağı hissettiriyor, yokuşta geriye kaçmalar, rampa-yokuş çıkarken zorlanmalar falan.

Anladım hocam teşekkürler, araba Murat 131 idi.
Gazda iken güç eksikliğini bayağı hissettiriyor, yokuşta geriye kaçmalar, rampa-yokuş çıkarken zorlanmalar falan.
Eski sistem için bir şey diyemem usta. Ama motora yemediği gazı basmayın. Pedal boşa düştükçe motor da boşa düşer. Yiyebildiği kadar basın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı