Motorda mavi xenondan ceza yazarlar mı?

Enes_kaya37

Hectopat
Daha fazla  
Yaklaşık bir iki aydır mavi xenonla geziyorum. Ehliyet olmadığın için genel olarak mahallede takılıyorum. Haftaya ehliyet gelecek. Aynaları takacağım, farı eskisine çevirmeli miyim ceza yazarlar mı bu fardan?

IMG_3552.jpeg

Hocam gözü rahatsız etmiyorsa polislerin bir şey diyeceğini pek düşünmüyorum ama yine de bu şekilde kullanmak bir risk, tamamen işiniz şansa kalmış. Bu şekilde kullanıp hiç ceza yemeyenlerde var. Ben şahsen riske atmazdım.

Nasıl bir zevk alıyorsunuz şu mavi zenonlardan anlam veremiyorum. Karşı tarafın gözünü taciz etmekten başka bir işe yaramıyor. Kullanmaya devam et ceza yedikten sonra akıllanırsınız.

Kendi zevk alanlarına yönelebilirsin senlik bir durum yok.

Hocam gözü rahatsız etmiyorsa polislerin bir şey diyeceğini pek düşünmüyorum ama yine de bu şekilde kullanmak bir risk, tamamen işiniz şansa kalmış. Bu şekilde kullanıp hiç ceza yemeyenlerde var. Ben şahsen riske atmazdım.

Gece biraz göze vuruyor ama kısalarda çok etki etmiyor yazsalar hangi maddeye göre ne kadar yazıyolar biliyor musun?

Kendi zevk alanlarına yönelebilirsin senlik bir durum yok.

Gece biraz göze vuruyor ama kısalarda çok etki etmiyor yazsalar hangi maddeye göre ne kadar yazıyolar biliyor musun?
Hocam kesin şu maddeden yazar diyemiyorum ama kanunda belirtilen esasların dışında olduğu bariz. Bu yüzden çevirmede sıkıntı yaşarsınız. Tabi adamına göre değişir.

Aydınlatma farları kanuna göre mavi olamaz. Eğer far yıkama tertibatı yoksa belirli bir kelvin üzerinde olan xenonlar da yasal değil. O yüzden ceza yazar. Hadi ceza yazmasa da bu farla önünü görebileceğini sanmıyorum. Mavi ışığın aydınlatması iyi değildir ama gece karşıdakinin gözünü alır. Ceza maddesi olarak da şu ikisinden yazıyorlar;

Madde 64/1B-5 “Yönetmelikte belirlenen esaslara aykırı ışık takmak ve kullanmak”: 2024 yılı ceza tutarı 690 TL, Ceza Puanı 20.

Madde 63 “Araçlarda nicelik ve nitelikleri yönetmelikte belirtilen şartlara uygun ışık
donanımı bulundurmamak: 2024 yılı Ceza Tutarı 3.135 TL, Ceza Puanı 10.

Aydınlatma farları kanuna göre mavi olamaz. Eğer far yıkama tertibatı yoksa belirli bir kelvin üzerinde olan xenonlar da yasal değil. O yüzden ceza yazar. Hadi ceza yazmasa da bu farla önünü görebileceğini sanmıyorum. Mavi ışığın aydınlatması iyi değildir ama gece karşıdakinin gözünü alır. Ceza maddesi olarak da şu ikisinden yazıyorlar;

Madde 64/1B-5 “yönetmelikte belirlenen esaslara aykırı ışık takmak ve kullanmak”: 2024 yılı ceza tutarı 690 TL, ceza puanı 20.

Madde 63 “araçlarda nicelik ve nitelikleri yönetmelikte belirtilen şartlara uygun ışık.
Donanımı bulundurmamak: 2024 yılı ceza tutarı 3.135 TL, ceza puanı 10.

Tamamdır teşekkürler ehliyet yeni gelecek 2 yılı dolmadan puanı doldurmaya gerek yok sökeceğiz mecbur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı