Çözüldü Mount and Blade "Could not intialize Direct3D" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

627879

Decapat
Selam arkadaşlar. Warband'ı açmaya çalıştığımda aşağıdaki hatayı alıp duruyorum. Linux Arch kullanıyorum. DirectX9 DLL'lerini vs. tamamen kurdum. Ne yapmam gerekiyor?

Screenshot_20240702_204442.png

Lutris ile denedim ve Vulkan yok gözüküyordu şu an hallettim onu ama halen aynı hatayı almaya devam ediyorum.

Son düzenleme:
Çözüm
Bunlar var hocam sadece.

Kusura bakma hocam rahatsızlandım dönemedim, hocam oldukça garip yani hiçbir şey yok ayarlarda, DirectX7 olarak başlatmanın 1 yolu var sadece, oyun dosyaları işe yaramıyor

Sen Linux kullanıyordun ah kafam :D

Terminal Üzerinden Başlatma​

Terminal kullanarak Warband'ı farklı bir grafik API ile başlatabilirsiniz. Warband'ın kurulu olduğu dizine gidip aşağıdaki komutları kullanabilirsiniz:

DirectX 7 ile Başlatma​

Örnek, dizini buraya yazarak çalıştır hocam
Wine ~/.steam/steam/steamapps/common/MountBlade\Warband/warband.exe -dx7

Warband'ın kurulu olduğu dizini adım adım yaz hocam, üstteki sadece örnek, ama sonunda "-dx7" yazsın
Lutris üzerinde Warband için oluşturduğunuz Wineprefix'i güncelleyin. Aşağıdaki komutları terminalde çalıştırarak Wineprefix'i yeniden kurmayı deneyebilirsiniz:

Wıneprefıx=~/.Wine Warband Winetricks --self-Update
Wıneprefıx=~/.Wine Warband Winetricks D3DX9.

Vulkan ve DXVK'nin düzgün şekilde yüklü olduğundan emin olun. Aşağıdaki komutlar ile DXVK'yi kurabilirsiniz:

Sudo pacman -s Vulkan-icd-loader lib32-Vulkan-icd-loader
Sudo pacman -s DXVK-bin

Lutris'te Warband'ın ayarlarına gidin ve "runner options" sekmesinde DXVK'nin etkin olduğundan emin olun.
"System options" sekmesinde "prefer System libraries" seçeneğini aktif hale getirin.

grafik kartı sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun. Özellikle NVIDIA veya AMD kart kullanıyorsanız, ilgili sürücülerin yüklü olduğundan ve Vulkan desteği sağladığından emin olun:

Sudo pacman -s NVIDIA NVIDIA-utils lib32-NVIDIA-utils

Lutris üzerinden Warband'a sağ tıklayıp "Wine yapılandırmasını" seçin.
"libraries" sekmesine gidin ve DirectX9 ile ilgili DLL'lerin yüklü ve doğru yapılandırıldığından emin olun.

Özellikle D3DX9, D3dcompiler_43, ve D3dcompiler_47 gibi DLL dosyalarının mevcut olup olmadığını kontrol edin.

Lutris üzerinde Warband için oluşturduğunuz Wineprefix'i güncelleyin. Aşağıdaki komutları terminalde çalıştırarak Wineprefix'i yeniden kurmayı deneyebilirsiniz:

Wıneprefıx=~/.Wine Warband Winetricks --self-Update
Wıneprefıx=~/.Wine Warband Winetricks D3DX9.

Vulkan ve DXVK'nin düzgün şekilde yüklü olduğundan emin olun. Aşağıdaki komutlar ile DXVK'yi kurabilirsiniz:

Sudo pacman -s Vulkan-icd-loader lib32-Vulkan-icd-loader
Sudo pacman -s DXVK-bin

Lutris'te Warband'ın ayarlarına gidin ve "runner options" sekmesinde DXVK'nin etkin olduğundan emin olun.
"System options" sekmesinde "prefer System libraries" seçeneğini aktif hale getirin.

grafik kartı sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun. Özellikle NVIDIA veya AMD kart kullanıyorsanız, ilgili sürücülerin yüklü olduğundan ve Vulkan desteği sağladığından emin olun:

Sudo pacman -s NVIDIA NVIDIA-utils lib32-NVIDIA-utils

Lutris üzerinden Warband'a sağ tıklayıp "Wine yapılandırmasını" seçin.
"libraries" sekmesine gidin ve DirectX9 ile ilgili DLL'lerin yüklü ve doğru yapılandırıldığından emin olun.

özellikle D3DX9, D3dcompiler_43, ve D3dcompiler_47 gibi DLL dosyalarının mevcut olup olmadığını kontrol edin.

İşe yaramadı hocam. DLL'ler ekli. Verdiğiniz pacman komutları için öyle bir komut yok diyor.

İşe yaramadı hocam. DLL'ler ekli. Verdiğiniz pacman komutları için öyle bir komut yok diyor.

Hocam denermisiniz?

proton kullanımı​

Steam'in proton aracıyla Warband'ı çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Proton, Steam'in Wine'a dayanan uyumluluk aracıdır ve birçok oyun için optimize edilmiştir.
  1. Steam'i açın ve Ayarlar'a gidin.
  2. Steam play sekmesine gidin ve "enable Steam play for supported titles" ve "enable Steam play for all other titles" seçeneklerini etkinleştirin.
  3. Warband'ı Steam üzerinden başlatmayı deneyin.

Hocam dener misiniz?

proton kullanımı​

Steam'in proton aracıyla Warband'ı çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Proton, Steam'in Wine'a dayanan uyumluluk aracıdır ve birçok oyun için optimize edilmiştir.
  1. Steam'i açın ve Ayarlar'a gidin.
  2. Steam play sekmesine gidin ve "enable Steam play for supported titles" ve "enable Steam play for all other titles" seçeneklerini etkinleştirin.
  3. Warband'ı Steam üzerinden başlatmayı deneyin.

Hocam şu an açtım oyunu fakat bu sefer de oyun açılıyor fakat hangi seçeneğe tıklarsam tıklayayım kapanıyor direkt.

Nasıl yapıyoruz hocam onu?

Adım 1: Lutris'i açın.
Lutris uygulamasını başlatın.

Adım 2: Oyunu seçin.
Loglarını almak istediğiniz oyunu (Mount & Blade: Warband) sağ tıklayın ve "configure" (yapılandır) seçeneğini seçin.

Adım 3: Log ayarlarını yapılandırın.
  1. "System options" sekmesine gidin.
  2. "Environment variables" kısmına şu değeri ekleyin:

Wınedebug=+all
Adım 4: Oyunu başlatın.
Lutris ana ekranına dönün ve oyunu başlatın. Oyunun başlamasıyla birlikte loglar kaydedilmeye başlayacaktır.

Adım 5: Logları görüntüleme.
Oyunun başlamasıyla birlikte Lutris ana ekranında sol alt köşede "view log" (günlüğü görüntüle) butonuna tıklayarak logları açabilirsiniz. Bu loglar, oyun çalıştırılırken meydana gelen tüm olayları ve hataları içerecektir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Adım 1: Lutris'i açın.
Lutris uygulamasını başlatın.

Adım 2: Oyunu seçin.
Loglarını almak istediğiniz oyunu (Mount & Blade: Warband) sağ tıklayın ve "configure" (yapılandır) seçeneğini seçin.

Adım 3: Log ayarlarını yapılandırın.
  1. "System options" sekmesine gidin.
  2. "Environment variables" kısmına şu değeri ekleyin:

Wınedebug=+all
Adım 4: Oyunu başlatın.
Lutris ana ekranına dönün ve oyunu başlatın. Oyunun başlamasıyla birlikte loglar kaydedilmeye başlayacaktır.

Adım 5: Logları görüntüleme.
Oyunun başlamasıyla birlikte Lutris ana ekranında sol alt köşede "view log" (günlüğü görüntüle) butonuna tıklayarak logları açabilirsiniz. Bu loglar, oyun çalıştırılırken meydana gelen tüm olayları ve hataları içerecektir.

lutris-wrapper: Mount & Blade Warband
Started initial process 23401 from /home/akif/.local/share/lutris/runners/wine/wine-ge-8-26-x86_64/bin/wine /home/akif/Games/MyGame/drive_c/Program Files (x86)/Mount Blade Warband [Oyunindir.vip]/mb_warband.exe
Start monitoring process.
fsync: up and running.
wine: RLIMIT_NICE is <= 20, unable to use setpriority safely
STEAM Save Type:0 Used
Main APPID:00048700 Used
Steam Player Name:IGGGAMES Used
wine: Read access denied for device L"\\??\\Z:\\", FS volume label and serial are not available.
Steam Player ID32:L2603122696(9B288008)/H17825793(01100001) Used
Steam Player ID64:76561200563388424(011000019B288008) Used
Steam APP Language:english
Steam User Is Online:1
Steam User Is LoggedOn:1
Steam API 1.60.88.17 USED
Steam APP UseCALLBACK:1
Steam APP UseSavesBackup:0
Steam APP BlockNetwork:0
Monitored process exited.
No return code

Bu mudur hocam?

Lutris-wrapper: Mount & Blade Warband
Started initial process 23401 from /home/akif/.local/share/lutris/runners/wine/wine-ge-8-26-x86_64/bin/wine /home/akif/Games/MyGame/drive_c/Program Files (X86)/Mount Blade Warband [Oyunindir.vip]/mb_warband.exe
Start monitoring process.
Fsync: Up and running.
Wine: RLIMIT_NICE is <= 20, unable to use setpriority safely
Steam Save Type: 0 Used
Main APPID: 00048700 Used
Steam Player Name: IGGGAMES Used
Wine: Read Access denied for device L"\\?\\Z:\\", FS volume label and Serial are not available.
Steam Player ID32: L2603122696(9B288008)/H17825793(01100001) Used
Steam Player ID64:76561200563388424(011000019B288008) Used
Steam App Language: English
Steam User Is Online: 1
Steam User Is LoggedOn: 1
Steam API 1.60.88.17 USED
Steam App UseCALLBACK: 1
Steam App UseSavesBackup: 0
Steam App BlockNetwork: 0
Monitored process exited.
No return code

Bu mudur hocam?

Bunlar değil Hocam tekrar Kontrol eder misiniz?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı