Mount & Blade: Svadya'nın Kayıp Varisi - 5. Bölüm

Katılım
12 Aralık 2019
Mesajlar
11.104
Makaleler
10
Çözümler
26
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek



1622884414987.png



Büyük Savaş


17 Eylül 1268'de Svadya isyancıları, Praven Şehri'ne hediye bir kervanla beraber bir elçiyi kraliçeye ültimatom iletmek için gönderdi. Elçi Arther tarafından bizzat imzalanmış, barış şartlarının içerdiği bir parşömen çıkarttı ve kraliçenin huzurunda okumaya başladı. Uzun talepler listesi, yüklü haraçlar ve Svadya hükümdarlığının devredilmesi isteniyordu. Generallerinin krallığın askeri gücünün durumuyla ilgili tüm uyarılarına rağmen, Kraliçe I. Ysolda ültimatomu reddetti. Ardından isyancıların elçisi yanında getirdiği karavanı açtı ve Dhirim bölgesindeki bütün Svadya kontlarına ait onlarca kafayı yere döktü. Böylece sonraki yıllarda Svadya'yı tüketecek Büyük Savaş başlamış oldu.

Günler içinde Svadya İsyancıları orduları Praven ve Suno bölgelerine aynı anda girdi. General Lord Alayen tarafından komuta edilen kuvvetli bir güç, ormanlardaki gizli kamplarından çıkıp sınır boyunca kraliçenin savunmalarını gafil avlayarak güneyden saldırdı. Kelradan işgalcileri kısa sürede yenildi, bu sırada Uxkhal'ın yolu kesildi ve kuşatıldı. Arther, Alayen ile yolculukları sırasında tanışmıştı. Sonrasında iyi arkadaşlar olmuşlardı ve Arther ondan ordularının generali olmasını istemişti. Aynı anda, bir diğer takipçisi Leydi Matheld komutası altındaki ordu Uxkhal'dan batıya geçti, Vyincourd ve Ryibelet'i esgeçerek Suno'ya girdi.

Daha küçük isyancı güçleri Suno'nun güneyinden harekete geçtiler. Kraliçenin düzensiz güçleri işgalcilere yalnızca parça parça direniş gösterebildi ve güney yolunun çoğu kolayca işgal edildi. Sayıca azınlıkta kalan savunma birlikleri geri çekilmek zorunda kaldılar. Görünen o ki Svadya isyancılarının asıl hedefi Suno Şehri'ni fethetmekti ve Uxkhal'ın işgali yalnızca kraliçenin birliklerinin Suno kuşatılırken sıkıştırmak içindi. Ancak Lord Alayen'nin şaşırtıcı ilk başarılı saldırısı, kraliçenin düşündüklerinden daha güçsüz olduğunu görmelerini sağladı.

Böylece, Praven Şehri'nin ele geçirilmesi ve kraliçeyi tamamen devirmek sonraki iki yılın ana hedefi oldu. Bildiğimiz kadarıyla, Arther hedeflerini neredeyse başarıyordu. Bu felaket krallığın en karanlık saatlerinde yalnızca kraliçenin kararlı liderliği ile önlenebilirdi. 1269 yılında, Svadya isyancıları Praven bölgesinin daha da içlerine ilerledi. Hem Kelradan hem de Ryibelet kaleleri işgalcilerin eline geçmişti. Yılın sonunda Lord Alayen Başkent Praven'nin duvarlarına kadar ilerledi. Kraliçe güçleri doğu yolunu tutmaya çalışıyorlardı ve şiddetli çarpışmalar yaşanıyordu.

Suno bölgesinde, isyancılar güney yolunun tamamının kontrolünü almıştı ve gelirlerini arttırmaktan da memnundu. Aslında bu onların kraliçeye sundukları ültimatom da belirtilmiş bir hedefti. Uxkhal şehri hala tutunuyordu. Geri çekilen savunma birliklerinden sağ kalanlar Suno'nun kuzeyinde toplandı, daha sonrasında Haringoth'tan gelen takviye birlikler ile birleştiler. 1270 yılı Praven'de dağa sağlam bir direniş görüldü ancak amansız Svadya İsyancıları güçleri ilerleyişi devam etti. Tevarin'den gelen taze askerler başkent Praven Şehri'nde kraliçenin ana ordusunu destekledi.

Svadya İsyancıları geçişleri zorladı ve doğu yolunda güçlerini ilerletmeye başladı. Yılın sonunda başkent Praven Şehri üç yönden sarılmıştı. Yalnızca kuzey yolu ikmal hattı açık kalmıştı.1270'in başlarında Leydi Matheld'in ana ordusu Haringoht'u kuşattı. Kont Mirchaudun'un komutası altındaki askerler onları kalenin dışında kanlı bir çatışma ile karşıladı. Mirchaudun çekilmek zorunda kaldı ve Haringoth'u Matheld'e bıraktı. Ancak artık Svadya İsyancıları ilerlemeye devam etmek için çok zayıflamıştı...
 

Yeni konular

Geri
Yukarı