Mount & Blade Warband Svadya krallığı vs Kergit hanlığı

Svadya şövalyelerine karşı koyabilen bir birlik bulunmuyor. Elindeki bir kaleye/şehire piyade ve arbaletçilerini koyarsın, yanına da zorluk seviyesine göre 50-100 Svadyalı Şövalye alırsan meydanlarda yargı dağıtırsın. Kuşatmalara arbaletçi ve piyadeleri de alıp gidersin, oyun senindir.

Diplomacy4Litdum gibi modlarda yapay zeka bazen Rodok Mızrakçılarını çekip mızrak duvarı kuruyor, süvarilerinden bir kısmını 1. grup olarak saldırdığın yönde arbaletçilerin menziline girmeyecek şekilde bırak. Sen 2. grup şövalyelerinle arkalarından dolaş, sana dönerlerse 1. gruba hücum emri ver. Dönmezlerse acıma :D
 
Taktikler pek işlemediği için en iyi askerler Svadyalı şövalye. Savaşa başlayınca direk atak komutu ver rakip ordunun üstünden geçsinler.
 
Kergit hanlığı Full atlı ve zırhları o kadar iyi değil fiyatları düşük, sen asker toplarken haydutları çok sıkıntı çıkartır.

Svadya şovalye ve çavuşlari ile ön planda okçuları o kadar iyi değil ama süvarileri pahalı olmasına karşın kergitlerin süvarisini 3'e katlar.

Svadya bir kuşatmacı isen mantıklı kergit meydan savaşı yapıyorsan iyi.
 
Kergitliler genelde atlı birlikler halinde saldırıyorlar ama Svadyalılar daha güçlüydü sanırım. Bence Svadya daha iyi.
 

Geri
Yukarı