Mount kısmında disk görünmüyor

Coshkun

Hectopat
Daha fazla  
Hallettim. Ama bir sorun daha oluştu. Sistem açıldı kurulum tamamlandı her şey iyi güzel derken böyle bir sorun var. Clover bootloader Mac yüklü drive'a atmak için mount partitiona girmem gerek. Ama mount yaparken boot olan hard disk gözükmüyor. Nedeni ne olabilir? Doğru biçimlendirme yaptım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mount kisminda disk var. Ama Mount yapinca bos EFI klasoru geliyor. Clover klasoru yok.

Sorun cozumu ise HP Z230 anakartlarda VT-d enable oluyor otomatik. Ve her defasinda boot yapinca disable yapip boot etmek gerekmis. Tesadufen fark ettim. Ne guzel cozuldu derken ayni sorun oldu. O zaman anladim ki save etmiyormus. Cok kolay VT-d disable yapip yeniden kurulum baslattim. Ve az once belirttigim sorun cikti simdi de.

Hangi sorun dostum? Sen dual boot mu yapıyorsun yoksa direkt macOS mu kuruyorsun? Biraz daha açık konuşabilir misin? Mount yaptığında EFI gelecek, içinde BOOT ve Microsoft klasörü olacak ve onların yanına Clover'ı atacaksın, işlem bundan ibaret. Bu tür işlemlerin videosu da var, yazılı anlatımı da var. Kafan karıştıysa bunları izlemende fayda var.

Bakın şöyle anlatayım. Dual boot yapıyorum. Windows kurulu SSD ve macOS kurduğum diğer SSD. macOS kurduktan sonra Mount EFI yapıyorum. Boot ve Microsoft klasörlerinin yanına Clover klasörünü ve Boot klasörünü kopyalıyorum. Ve BIOS'a geri dönüp, macOS yazılı SSD'yi seçemiyorum. Yok. Kayboldu. Hiçbir şekilde de bulamıyorum. High Sierra, Mojave, Catalina sürümlerini denedim. Sandım ki sürümle alakalı. Değilmiş. Şimdi çözüm bulamıyorum. MacOS kurdum. Clover Bootloader'e sadece USB üzerinden girebiliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı