R7 5700X overclock ile soğutulamıyor

Tamam problem yok, +200'e ayarladıgın ıcın 4850'ye boostluyor. 150 onermemın sebebı stabılıteyı garantıye almaktı. Guc degerlerını verdıgımden yuksek gırmenın faydası yok cunku ıslemcı 130Wtan fazla guc cekmıyor.

Eski ayarda 170 W a kadar çekmişti ve 100 dereceye o şekilde dayanmıştı fakat çok uğraşmanın gerek olduğunu düşünmüyorum 130 W da 78 derece sabit serin şekilde bu performansta çalışması bence gayet yeterli. Tekrardan çok teşekkürler hocam.

Tamam problem yok, +200'e ayarladıgın ıcın 4850'ye boostluyor. 150 onermemın sebebı stabılıteyı garantıye almaktı. Guc degerlerını verdıgımden yuksek gırmenın faydası yok cunku ıslemcı 130Wtan fazla guc cekmıyor.
yüksek ihtimalle dediğiniz gibi hocam 500 ü 200 e çektiğimde hiçbir değişiklik olmadı.eski ayarda 170W çekip 100 dereceye uçuyordu şimdi max 130W çekip 78 derecede ve performasım gayet olması gerektiği gibi hocam. Elinize sağlık çok teşekkür ediyorum.

Tamam problem yok, +200'e ayarladıgın ıcın 4850'ye boostluyor. 150 onermemın sebebı stabılıteyı garantıye almaktı. Guc degerlerını verdıgımden yuksek gırmenın faydası yok cunku ıslemcı 130wtan fazla guc cekmıyor.

Hocam ayarlardan sonra ilk defa oyuna bugün girebildim. İşlemci tarafından cızırtılı sesler gelmeye başladı ve oyunlarda geriye atmalar yapıyor. Curve Optimizer'ı kapattım denedim düzelmedi. Core Boost'u düşürdüm düzelmedi. Güç ayarlarını sizin önerdiğiniz gibi tekrar ayarladım düzelmedi. Sesin kaynağı nedir ve bu donmaların nedeni sizce ne olabilir. Ne yapmak gerek ?

Son düzenleme:
Cizirtili sesler derken? Hangi oyunda ya da oyunlarda takilma yasiyorsun? Bu takilma FPS dusmesi gibi mi? Islemcinin ayarlarina dokunma, verdigim degerlerde kalsin.

190 FPS'den 167 civarlarına düşüyor çok büyük bir düşüş değil ama geri atıyor. LoL de adama doğru giderken bir anda tekrar kulenin altından geri başlıyorum harekete. Bir oyunda 20 veya 30 kez başıma geliyor ortalama. Ses ise test sırasında olmuyor fakat oyuna girdiğimde ya da sistem isteyen bir oyunun menüsüne girdiğim anda başlıyor ve cızzzzvzzzvvvzzzzz şeklinde bir ses oluyor kesintisis oyun bitene kadar da devam ediyor.

Cizirtili sesler derken? Hangi oyunda ya da oyunlarda takilma yasiyorsun? Bu takilma FPS dusmesi gibi mi? Islemcinin ayarlarina dokunma, verdigim degerlerde kalsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

5. saniyeden itibaren ses duyuluyor hocam.
acaba coil whine sesi de ben işlemciden mi biliyorum. Onu yeni kurcaladım diye günah keçisi mi seçtim :)

Son düzenleme:
Bu coilwhine sesi, bobin sizlamsi yani. Genellikle ekran karti ya da guc kaynaginda olur. Islemciden ses duyman mumkun degil.

Takilmalar yasadigin sorunlar sistemde kararsizlik oldugunu gosteriyor. Suruculeri kontrol et, gerekirse kaldirip temiz kur. BIOS guncel degilse guncelle.
Cpu Z de stress cpu yaptığımda bench skorlarının altına düşüyor bir noktadan sonra ve gittikçe düşmeye devam ediyor test süresi arttıkça. Thermal throttling yok 78 derecelerde takılıyor sabit fakat ciddi bir karasızlık oluşuyor belli ki 150-200 puan düşmesi pek de normal değil. ekstra 150 Hz lik boost u kapatıp bir deneme yapmak istedim. Sonuçlar pek değişmedi 6250 puanda başlayıp 2 dakika sonunda 6110 puana kadar düştü. Bu işte bir gariplik var ama gerçekten bir anlam veremedim. Sürücüler güncel oto güncellemelerim açık. Bios geçen sene yayımlanan sürümde. Onu güncelleyip tekrar deneyeceğim.

CPU Z de stress CPU yaptığımda bench skorlarının altına düşüyor bir noktadan sonra ve gittikçe düşmeye devam ediyor test süresi arttıkça. Thermal throttling yok 78 derecelerde takılıyor sabit fakat ciddi bir karasızlık oluşuyor belli ki 150-200 puan düşmesi pek de normal değil. Ekstra 150 Hz'lik Boost'u kapatıp bir deneme yapmak istedim. Sonuçlar pek değişmedi 6250 puanda başlayıp 2 dakika sonunda 6110 puana kadar düştü. Bu işte bir gariplik var ama gerçekten bir anlam veremedim.

Yerınde olsam komple her şeye sıfırdan baslardım. BIOS'u guncel degılse gunceller guncelse de sıfırlar ayarları bastan yapardım, ardından temız bır format.

Yerınde olsam komple her şeye sıfırdan baslardım. BIOS'u guncel degılse gunceller guncelse de sıfırlar ayarları bastan yapardım, ardından temız bır format.
Bios güncelledikten sonra bazı ayarları sıfırladı. Yeniden ayarlayıp girdiğimde çok daha stabil bir perfonmas alabildim ve ne hikmetse sıcaklıklar da düştü. Anakart herşeymiş gerçekten. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim hocam sorun çözüldü çok sağolun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı