Mouse 10 Dakika Oynatılmadığında Ekran Kapanma Sorunu

Raşit Gönenç

Kilopat
Katılım
28 Haziran 2012
Mesajlar
2.368
Makaleler
113
Çözümler
1
Yer
Bucak-Burdur
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Online İngilizce Öğretmeni
Merhabalar herkese. Bu sıkıntı ile birkaç haftadır uğraşıyorum. Film izlerken, video izlerken veya herhangi bir dosyayı indirmeye bırakıp, PC'yi açık bıraktığım zaman, yaklaşık 10 dk sonra ekran kararıyor. Monitörün ışığı ise mavi den turuncuya dönüyor(kapanıyor yani) İnternette her yere bakındım. Türkçe-İngilizce araştırdım. Genel olarak çözüm kaynağına, "güç seçeneklerinden ayarlama yapınız" denilmiş. Ancak benim o ayarlarım zaten yapılı. Hiçbir Zaman şeklinde ayarlı vaziyetteler. Her zaman da öyleydi. Ekran koruyucu zaten yok kullanmıyorum. Sorunu bir türlü çözebilmiş değilim.
 
Yükseltme mi temiz kurulum mu ? Şayet yükseltme yapmışsanız regedit dahil ayarların bir kısmı aynen korunur.
Temiz kurulurum. Windows 10'a geçmiş olmamla alakalı olacağını sanmam. Eğer öyle bir söyleminiz veya temiz kurulum yaptırma düşüneceniz var ise. Çünkü dediğim gibi en fazla 1-2 haftadır mevcut bu durum. PC üzerinden gerekli bütün şeyleri denedim. Güç seçeneceklerini ayarlama, güncelleştirmeleri kontrol etme vs gibi.
 
HDMI ve DVI kablo olarak değiştirdim. Önceden DVI kullandım. Sonradan HDMI'ya geçtim. Sonra sorun bundan olabilir belki diyerek DVI'a geri döndüm. Ancak sorun hala devam etmekte.
 
Yükseltme mi temiz kurulum mu? Şayet yükseltme yapmışsanız regedit dahil ayarların bir kısmı aynen korunur.

Merhaba. Ben de aynı sorunla mücadele ediyorum yalnız yakın zamanda bilgisayarım sıfırlandı, tekrar ayarladım bazı şeyleri. Söylendiği üzere uyku modu ayarlarını hiçbir zaman olarak düzeltmeme rağmen sıkıntı oluyor. Şarja takılı bilgisayarım ama herhangi bir şey yapmazsam bilgisayarda ekran kararıyor.
 
Yazdığım yazıya daha dikkatli bakarsanız eğer, zaten onların sürekli aynı şekilde kaldığını belirtmiştim zaten. Sıkıntı hala devam ediyor.

Ekleme olarak şunları belirteyim. Ekran uyku moduna geçmiyor. Kararıyor. Ekran karardığında ise, arka planda devam eden videonun sesini duyabiliyorum. Fareyi oynattığımda ekran yine açılıyor.

Not: Windows 10 kullanıyorum.

Bu zaten bir sorun değil bu Windows'un bir özelliği eğer ekran kararırsa normal çalıştığından hiçbir şey değişmez hatta +olarak daha az güç tüketir.
 

Geri
Yukarı