Mouse kaç Hz'de kullanılmalı?

Realics

Picopat
Daha fazla  
Merhaba, konu hakkında uzman kişiler yazabilirler mi? Detaylı bir anlatım yapılabilirse çok sevinirim.
Attack Shark X3Pro farem var, bu farenin en büyük etkeni 8K Hz destekliyor diye satışa sunulması.
Konuya geçelim, full rekabetçi oyunlar oynuyorum: Valorant, CS.
Farenin yazılımında 1K, 2K, 4K, 8K Hz destekleri var.
İlk olarak bir sorum olacak: Mesela sabit bir sensitivitydeyim, 1K ile 4K arası değiştiğimde sensitivity az da olsa değişir mi, yoksa hiçbir fark yok mu? İlk sorum bu.
İkinci olarak, bu fareyi internet üzerinden denediğimde bazı sitelerde 4K'yı geçmiyor 8K seçmeme rağmen.
Bazı sitelerde ise 8K destekliyor gözüküyor.
Ekstradan bazı sitelerde 8 k seçtiğimde 4k seçtiğimden bile az hz değeri gösteriyor.
Tam olarak Attack Shark'ı kaç Hz kullanmalıyım?
Ve sensivity'm değişir mi Hz oranı değiştikçe?
Sistemimi soranlar içinse bana göre üst düzey bir sisteme sahibim:

• Ryzen 7 9800x3D
  • 4060 16 GB ekran kartı
  • 64 GB RAM
  • 1 TB SSD
  • ASUS 1200 Gold Power
Bilgili kişiler için şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba, konu hakkında uzman kişiler yazabilirler mi? Detaylı bir anlatım yapılabilirse çok sevinirim.
Attack Shark X3Pro farem var, bu farenin en büyük etkeni 8K Hz destekliyor diye satışa sunulması.
Farenin yazılımında 1k, 2K, 4K, 8K Hz destekleri var.
İlk olarak bir sorum olacak: Mesela sabit bir sensitivitydeyim, 1K ile 4K arası değiştiğimde sensitivity az da olsa değişir mi, yoksa hiçbir fark yok mu? İlk sorum bu.
İkinci olarak, bu fareyi internet üzerinden denediğimde bazı sitelerde 4K'yı geçmiyor 8K seçmeme rağmen.
ekstradan bazı sitelerde 8 k seçtiğimde 4K seçtiğimden bile az Hz değeri gösteriyor.

• Ryzen 7 9800x3D.
  • 4060 16 GB ekran kartı.
  • 64 GB RAM.
  • 1 TB SSD.
  • ASUS 1200 Gold Power.

2 k yeterli.

AJ159 Pro'yu 4K ve 8K da kullandım genel olarak attığım flicklerde ve reflekslerimde hızlı tepki göstermemi sağlıyordu onun dışında aman aman bir faydasını görmedim, esporcuların çoğu 1000Hz de kullanıyor hatta bazıları 500Hz tercih ediyor sizin içinde 1000Hz yeterli olacaktır.

Monitörün 200hrz üzeri ise 2K da kullan. Üstünün hiçbir etkisi yok. Altı ise 1k.

380 gene de 2K mı kullanayım.

AJ159 Pro'yu 4K ve 8K da kullandım genel olarak attığım flicklerde ve reflekslerimde hızlı tepki göstermemi sağlıyordu onun dışında aman aman bir faydasını görmedim, esporcuların çoğu 1000Hz de kullanıyor hatta bazıları 500Hz tercih ediyor sizin içinde 1000Hz yeterli olacaktır.
İmmortal 3 güncel rankım bu işi ilerletmeyi düşünüyorum zevkine oyuna giren birisi değilim.
4 ve 8 k kullanmamalı mıyım 1 2 k yeterli olacaktır doğru mu?

Farenin yazılımında 1K, 2K, 4K, 8K Hz destekleri var.
Ekstradan bazı sitelerde 8 k seçtiğimde 4K seçtiğimden bile az Hz değeri gösteriyor.

• Ryzen 7 9800x3D
  • 4060 16 GB ekran kartı
  • 64 GB RAM
  • 1 TB SSD
  • ASUS 1200 Gold Power

Sensivity değişmez diye biliyorum mouse ta problem yoksa, hissiyat olarak farklı hissedebilirsin ancak ben 4K ile 8K arasındaki farkın hissedildiğini sanmıyorum bence 1K bile fazlasıyla yeterli. Mouse un saniyede 4000 kez yenilenmesiyle saniyede 8000 kez yenilenmesinin farkını kim hisseder ki tamamen pazarlama olayı bana göre. Esporcular bile pek önemsemiyor bu hz olayını aradaki 0.5ms lik fark anlaşılmaz bile.

380 gene de 2K mı kullanayım.

İmmortal 3 güncel rankım bu işi ilerletmeyi düşünüyorum zevkine oyuna giren birisi değilim.
4 ve 8 k kullanmamalı mıyım 1 2 k yeterli olacaktır doğru mu?

360hrz de ise 4K kullan.

Hissiyat olarak hiçbir fark hissetmezsin. 200hrz üzeri acayip gereksiz. 2K üzeri de.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı