Mouse kullanırken bileğim ağrıyor

Mansouki

Picopat
Daha fazla  
Merhabalar, bu karantina döneminde çok fazla bilgisayarla oynuyorum 2 gündür bileğimde acayip bir ağrı var. Acaba bunun nedeni Mouse'umun bana çok küçük kalması olabilir mi, daha önce böyle bir durum yaşayan var mı?

Benim mouseda elime küçük geliyor ama ağrıtmıyor eğer mousepadiniz büyük ise bileğinizede altınıza koyunuz, ama sorun fareyi çok döndürmekse biraz ara veriniz, kas gevşetici sürebilirsiniz.

Ek olarak oturuş pozisyonu da önemli. Yani dirseğiniz mouse'a paralel olması gerekiyor. Bileğinizi mousepad'e bastırmamanız gerekiyor.

Ben bir ara silikonlu mousepad kullanıyordum. Tabi onlar biraz küçük olduğu için mouse'u daha fazla hareket ettiriyorsanız uygun olmayacaktır. Ama günlük kullanım için gayet faydalıydı. Uzun süre kullandıktan sonra açılınca daha geniş mousepad aldım. Buna da alıştım sayılır.

Eğer geçmezse devam ederse bir doktora görünmeniz lazım. Arkadaşın dediği gibi.

Screenshot_3.png

Ek olarak oturuş pozisyonu da önemli. Yani dirseğiniz Mouse'a paralel olması gerekiyor. Bileğinizi mouse Pad'e bastırmamanız gerekiyor.

Ben bir ara silikonlu mouse pad kullanıyordum. Tabi onlar biraz küçük olduğu için Mouse'u daha fazla hareket ettiriyorsanız uygun olmayacaktır. Ama günlük kullanım için gayet faydalıydı. Uzun süre kullandıktan sonra açılınca daha geniş mouse pad aldım. Buna da alıştım sayılır.

Eğer geçmezse devam ederse bir doktora görünmeniz lazım. Arkadaşın dediği gibi.

Eki Görüntüle 773543

Ben direkt koltuğa uzanıp oynuyorum hocam mouse da sehpanın üzerinde hiç kalkmadan 10 saat üstü oturduğum oluyor.

Ben direkt koltuğa uzanıp oynuyorum hocam mouse da sehpanın üzerinde hiç kalkmadan 10 saat üstü oturduğum oluyor.
Tam olarak anlamadım ama yanlış oturuş her şekilde zarar verir. Hem yanlış oturuş hem de saatlerce öyle oturmak ise çok daha tehlikeli. Yaşın genç ise veya genetiğin iyi ise belki uzun yıllar bu durumun sıkıntısını çekmezsin ama bir zaman sonra çekmeme gibi bir durumun yok.

Bu sadece bilgisayar başında yanlış oturmakla da değil. Mesela uzun yol şoförleri veya nakliyeciler vs. gibi birçok meslekte vücudun anatomisine uygun olmayan fiziksel eylemler gerçekleştirildiğinde vücudun buna uzun dönemde kötü tepkiler vereceği kaçınılmaz bir gerçek.

Bu yüzden böyle bir işte çalışanlar var ise düzenli buna yönelik egzersiz yapmalı ve yaptıkları işte nasıl daha doğru yaparım diye düşünmeleri gerekiyor. Gerekirse profesyonel yardım almaları gerekiyor.

Mesela uzun süre oturanlarda bacaktan geçen siyatik sinire yapılan baskı ile bazı rahatsızlıklar oluşabiliyor. Ben mesela fazla oturduğumda koltuğumun da rahatsızlığında bunda etkisi olsa gerek bacağımda şişme ödem oluşuyor. Bu yüzden doktora gitmem lazım ama erteliyorum sürekli.

Bu yüzden fazla oturmamaya ve bazı egzersizleri yapmaya çalışıyorum.

Gün içinde fazla oturan kişilerin kalp krizinden ölüm oranları daha az oturanlara göre çok daha yüksek çıkmış. Yani fazla oturmak insanı erken sağlığından ediyor ve ölüme götürüyor.

Bazı kaynaklar

OTURMANIN 5 ZARARI

1- BEDENİ YAĞLANDIRIYOR

Oturma eyleminin 30. dakikasından sonra metabolizmada neredeyse yüzde 50’yi bulan bir düşme başlıyor. Bu da başlangıçta ‘yorgunluk hissi’, zamanla da ‘yağlanma’ anlamına geliyor. Oturan birine göre ayakta duran 2-3, yürüyen ise 5-10 kat fazla enerji yakıyor. Kısacası uzun süreli oturmak yoruyor, tembelleştiriyor, yağlandırıyor.

2- KALBİ HASTA EDİYOR

Oturma eylemi gereğinden çok uzatıldığında iyi kolesterol HDL azalıyor. Trigliserid, insülin ve şeker seviyeleri yükselişe geçiyor. Sadece bu bilgiler bile oturma alışkanlığında ısrar edenlerin kalp damar hastalıkları risklerinin neden yüzde 50-80 oranında arttığını açıklamaya yetiyor.

3- KANSERE DAVETİYE

Oturma eylemini abartanlarda
bazı kanserlere de (kalınbağırsak, meme, prostat, yumurtalık kanserleri) yakalanma riski daha fazla. Bunun nedeni olarak da artan insülin
nedeniyle çoğalan hücre büyüme faktörleri gösteriliyor. Muhtemel bir diğer suçlu ise oturdukça azalan antioksidan madde üretimi.

4- KASI, KEMİĞİ BOZUYOR

Hayatını oturmakla geçirmeyi tercih edenlerde kemik erimesi (osteoporoz) ve kas kaybına (sarkopeni) daha sık rastlanıyor. Eklem sorunları çoğalıyor. Bunlar da yaşlılıkta daha çok hareket kısıtlanması, eklem ağrıları, düşme riski, kemik kırıkları anlamına geliyor.

5- EMBOLİYE YOL AÇIYOR

Oturma süresi bir saati geçtiğinde ayak toplardamarlarında pıhtılaşma süreçleri hızlanıyor. Bu da ‘emboli’ denilen pıhtı parçalarının oradan kopup akciğerlere ulaşması ve yaşamsal sorunlara sebep olabilmesi demek.

Ne kadar doğru bir video bilmiyorum ama bana mantıklı geldi. Şu kanaldaki videoya bakalım. İngilizce bilmesek bile kastetmek istediği videodan belli oluyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı