Mouse sağ Switch değişimi

couL

Hectopat
Katılım
5 Temmuz 2020
Mesajlar
111
Çözümler
1
Herkese iyi günler, bende Logitech G102 model mouse var. Mouse açıkçası sapasağlam ve 3 yıla yakındır kullanmaktayım. Fakat yakın zamanda sanırım sağ tuşun içerisindeki yay ayarı bozulmuş. Şöyle ki oyunda sağ tuşla nişan almaya basılı tutuyorum sağ tuş basılı olduğu halde nişan almayı bırakıyor tekrar nişan alıyor, anlayacağınız sağ tuş sapıtmış durumda.

Click değiştirme videolarını izledim biraz ama beni aşıyor gibi. Yeni Mouse'larda pahalı açıkçası bilgisayarcıya götürsem sizce ne kadara değiştirirler. Geçmiş tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim. İlginize şimdiden teşekkürler.

Başlıkta anlatım bozukluğu olmuş arkadaşlar düzeltemedim de kusura bakmayın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum agnı mause u kullanıyorum. En başta bir Logitech e danışabilirsin bazen garantisi bitmiş olsa bile tamir ediyorlar veya bir ücret karşılığında tamir edebilir.
Bilgisayarcının orjinal switch takacağını sanmıyorum yani ucuz olur ama kalitesiz olur ömrü kısa olur vs. Bence herşeyden önce Logitech servisine başvur.
 
Ben mouse içini temizlemek adına garanti kontrolü için olan vidayı da söktüm yalnız alttaki. Yani garantisi devam etse bile artık o iş zor. :) Logitech servisini yine de bir deneyebilirim ama teşekkürler fikriniz için iletişime geçmeye çalışayım onlarla. Orjinal switch konusunda kesinlikle haklısınız bende sanmıyorum orjinal takacaklarını bilgisayarcıların. :)
Aynı sorunu yaşayıp buralara gelen olursa geçici bir çözüm yazayım. Mouse'u açtıktan sonra üst parçanın altında kalan tetikleyiciler var iki tane sol click ve sağ click için. Arızalı olan click'in üzerine tetikleyiciyle aynı ebatta keserek kağıt bant yapıştırın 5-10 kat arası üst üste biraz olsun önüne geçiyorsunuz problemin. Switchleri değiştirmek kesin çözüm tabi ama o biraz daha hassas bir iş bulaşmadım bende.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı