Moza R5 Bundle vs Fanatec DD8NM-Kokpit

Thelonious

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD RYZEN 5 7500F RTX 3060 12GB 16GB RAM
1TB SSD 2X SIVI SOĞUTMA 750W POWERSUPPLY MSI MB PRO A620M-E
Meslek
Bilgisayar teknik servis - Siber güvenlik hizmetleri
Selamlar, bu ay direksiyon seti almayı planlıyorum hem drift atıp hem de iRacing ams2 gibi oyunları oynamayı planlıyorum. Şimdi öncelikle ilk olarak sıfır Moza R5 bundle almayı o olmazsa 2.el Fanatec dd 8nm kokpit almayı düşünüyorum. Bunlardan ikisi de iptal olursa sizce T300 mü almalıyım T300RS GT mi? Hangisinin FFB daha iyi pedalları daha iyi beni aydınlatabilir misiniz?

Tüm soruların cevabı bu başlıkta detaylı mevcut:

Kısaca cevap vermek gerekirse:
  • R5 bundle pedalı SRP Lite modeli ve loadcell değil, sim racing için biraz amatör kalır. İşin içine daldıktan kısa süre sonra loadcell pedala geçmek isteyeceksin.
  • Fanatec CSL DD 8nm hem tork olarak daha geniş bi aralık sunacaktır hem de ffb konusunda moza'dan daha başarılı. Garanti durumlarını iyi düşünüp tercih edebilirsin ancak alacağın setin simidinde mutlaka metal qr1 veya qr2 quick relase olmasına dikkat et. Plastik qr1 lite modeli uzun kullanımda mutlaka çatlıyor ve Türkiye'de çözmen avrupa kadar kolay değil.
  • Eğer arada ETS2 girerim arada AC girer drift atarım vs. diyorsan ilk simidin mutlaka oval olsun, kesik simidin görsellik dışında bir artısı yok ancak yarış oyunları harici kullanımı pek mümkün değil.
  • T300 ve GT arasında pedal başlıklarının farklı olması dışında fark yok, ikisi de aynı ürün ancak GT olanlar daha yeni üretim olduğundan kronik kayış ısınması sorunu daha az yaşanıyor. Her türlü r5 veya csl dd ile kıyaslanacak ürün değil çok daha alt segment. Pedalları zaten G29'dan bile kötü, hem potansları hem de fren performansı zayıf.
  • Ek olarak: Eğer loadcell pedalın olacaksa mutlaka kokpit benzeri bir şey çözmen lazım yoksa frene basamazsın, oturduğun koltukla pedalın birbirine bir şekilde bağlı olması gerekiyor.

• R5 bundle pedalı srp Lite modeli ve loadcell değil, SIM racing için biraz amatör kalır. İşin içine daldıktan kısa süre sonra loadcell pedala geçmek isteyeceksin.
  • Fanatec csl dd 8nm hem tork olarak daha geniş bir aralık sunacaktır hem de FFB konusunda Moza'dan daha başarılı. Garanti durumlarını iyi düşünüp tercih edebilirsin ancak alacağın setin simidinde mutlaka metal QR1 veya QR2 quick relase olmasına dikkat et. Plastik QR1 Lite modeli uzun kullanımda mutlaka çatlıyor ve Türkiye'de çözmen Avrupa kadar kolay değil.
  • Eğer arada ETS 2 girerim arada AC girer drift atarım vs. diyorsan ilk simidin mutlaka oval olsun, kesik simidin görsellik dışında bir artısı yok ancak yarış oyunları harici kullanımı pek mümkün değil.
  • T300 ve GT arasında pedal başlıklarının farklı olması dışında fark yok, ikisi de aynı ürün ancak GT olanlar daha yeni üretim olduğundan kronik kayış ısınması sorunu daha az yaşanıyor. Her türlü R5 veya csl dd ile kıyaslanacak ürün değil çok daha alt segment. Pedalları zaten G29'dan bile kötü, hem potansları hem de fren performansı zayıf.
  • Ek olarak: Eğer loadcell pedalın olacaksa mutlaka kokpit benzeri bir şey çözmen lazım yoksa frene basamazsın, oturduğun koltukla pedalın birbirine bir şekilde bağlı olması gerekiyor.

Hocam peki hall effect pedalı bir yere bağlamak gerekiyor mu?

• R5 bundle pedalı SRP Lite modeli ve loadcell değil, SIM racing için biraz amatör kalır. İşin içine daldıktan kısa süre sonra loadcell pedala geçmek isteyeceksin.
  • Fanatec CSL DD 8nm hem tork olarak daha geniş bir aralık sunacaktır hem de FFB konusunda Moza'dan daha başarılı. Garanti durumlarını iyi düşünüp tercih edebilirsin ancak alacağın setin simidinde mutlaka metal QR1 veya QR2 quick relase olmasına dikkat et. Plastik QR1 Lite modeli uzun kullanımda mutlaka çatlıyor ve Türkiye'de çözmen Avrupa kadar kolay değil.
  • Eğer arada ETS 2 girerim arada AC girer drift atarım vs. diyorsan ilk simidin mutlaka oval olsun, kesik simidin görsellik dışında bir artısı yok ancak yarış oyunları harici kullanımı pek mümkün değil.
  • T300 ve GT arasında pedal başlıklarının farklı olması dışında fark yok, ikisi de aynı ürün ancak GT olanlar daha yeni üretim olduğundan kronik kayış ısınması sorunu daha az yaşanıyor. Her türlü R5 veya csl dd ile kıyaslanacak ürün değil çok daha alt segment. Pedalları zaten G29'dan bile kötü, hem potansları hem de fren performansı zayıf.

Anladım ama birçok insan G29 dahil T300RS gibi direksiyonlarla bile IRacing'de bayağı ilerliyorlar bir tane adamın YouTube kanalı dahi vardı G29 ile iRacing oynuyordu. Moza R5 3-4 sene benim işimi IRacing'de hiç görmez mi? Ya da T300RS

Anladım ama birçok insan G29 dahil T300RS gibi direksiyonlarla bile IRacing'de bayağı ilerliyorlar bir tane adamın YouTube kanalı dahi vardı G29 ile iRacing oynuyordu. Moza R5 3-4 sene benim işimi IRacing'de hiç görmez mi? Ya da T300RS

G29 veya t300 ile başlayıp sonrasında loadcell pedal alıp yoluna devam eden çok arkadaşım var. Ben o bütçeyle alınması en mantıklı setleri yazdım loadcell pedal almak zaten mümkün değil beraberinde. Ek olarak tekrar söylüyorum T300 sıfır asla önermiyorum.

Hocam peki hall effect pedalı bir yere bağlamak gerekiyor mu?

Gerekmez, attığım başlıkta potansiyometre, hall sensör ve loadcell farkını detaylı anlattım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı