Mozilla Firefox mouse imleci kasıyor ve yavaş

Daha fazla  
2 gün önce PC'ye Firefox indirdim. Ara sıra mouse imleci kasıyordu bunun çözümü nedir acaba? Ama genellikle bir site açarken oluyordu, yani site yüklenirken o kasma oluyordu.

Birde Twitch'te video açarken videoda yeşil yeşil renkler çıkıyor bazı bölgelerde. Ve videoda yüklenirken kasma meydana geliyor.

Önceden Chrome kullanan birisiydim. Firefox'da yazı tipleri ince ince gözüküyor. Ve bu beni rahatsız ediyor. Bazen yazıları bile düzgün okuyamıyorum.

Chrome'a tekrar geçiş yap demeyin.

Yazı tipi yumuşaklığı ile ilgili 2-3 ayar göstermişler. Ama bunları ayarlayınca tarayıcı bozuluyor. Bu konuda uzun süre Mozilla kullanmış bilgili arkadaşlar varsa yardımcı olacaktır.
Screenshot_3.png
Fare konusunda genel ayarlardan ''Akıcı kaydırmayı kullan'' kapatırsan büyük ihtimalle sana sorun gelen o görsel animasyon kapanacaktır.
Screenshot_2.png
Yeşil renk olayı ise kullandığın uzantılardan kaynaklı olabilir. Mesela bazı reklam engelleyici uzantılar reklamları engelleyemediğinde videoların çökmesine, cızırtılı bir şekilde hata vermesine filan sebep olabiliyor.
Chrome karşı bir takıntın varsa aynı alt yapıyı kullanan Brave önerebilirim. Forumda bir arkaşımızın testlerine göre hız konusunda Chrome, Mozilladan daha iyi çalışıyor.
Kendi içinde gizlilik için bazı ayarlar ve reklam engelleyici de barındırıyor.
Brave kullanacaksan tarayıcı İngilizce olarak kuruluyor. Ayarlardan Türkçe ekleyip varsayılan olarak ayarlaman gerekiyor.
Screenshot_6.png

Screenshot_7.png
Kendi sunduğu reklam engelleyici bazı sitelerde Adblock kapatın uyarısı verebiliyor.
Bunun içinde ayarlardan reklam engelleme ayarını kapat. Yerine Nano adblocker ve Nano defender uzantılarını kur. Bu uzantılar daha iyi çalışıyor.
Screenshot_8.png

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı