Mozilla Firefox Twitch'te kasıyor

m0rninq

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba.
Firefox tarayıcısını uzun süreden beri severek kullanıyorum ama bu aralar Twitch üzerinde yayın izlerken donmalar kasmalar meydana gelmeye başladı. Üşenmeyip Windows 10 ve Linux Mint sistemleri üzerinde test ettim yok hala donuyor. Farklı tarayıcılarda bu sorun çok olmuyor (Opera). Tarayıcımı da değiştirmek istemiyorum zira hem alışkanlıklardan hem de bilgilerimin Firefox üzerinde olması nedeniyle istemiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Firefox'un, Chromium tarayıcılara göre kaynak tüketimi çok başarılı değil. YouTube, Twitch gibi sitelerde Chromium tarayıcılar atıyorum ortalama %20 CPU kullanıyorsa, Firefox'da bu değer %40-60 arasını bulabiliyor. Aynı şekilde bellek tüketimi de iyi değil. Firefox'a geri bildirim yazabilirsiniz.

Firefox bu sorunu çözene kadar da şimdilik Chromium tarafından bir tarayıcı kullanabilirsiniz. Gizlilik odaklı alternatif olarak Brave ya da daha düşük kaynak tüketimi olan Edge önerebilirim.

Bu arada sorun çok uzun süredir var. Ben çözmeye pek çalıştıklarını görmedim. Firefox'un Linux'da iyi çalıştığını söyleyenler vardı ama test etmişsiniz ve fark görememişsiniz. Şahşi düşüncem Firefox bu sorunu çözemezse, ileriki çeyrekte Brave, Edge ve Chrome'un gerisine düşecektir. Opera bile iğrenç reklam politikaları ile Firefox'u geçebilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı