MPG B550 Gaming Plus ATX vs. mATX

kanexs

Kilopat
Daha fazla  
Ben yakın zaman içerisinde yaklaşık 10.000TL'lik bir sistem toplayacağım, çoğu parça belli fakat anakart olarak MSI MPG B550 GAMING Plus düşünüyorum ama bu anakartın Micro ATX ve ATX olmak üzere 2 farklı boyut seçeneği var. Bu 2 anakart arasında sadece boyut farkı mı var yoksa performans olarak da bir etkisi var? Ben Micro ATX'e pek sıcakkanlı bakmıyorum illaki ATX olanın bir artısı vardır diye düşünüyorum. Micro ATX'de o kasanın içinde sanki küçük dandik bir parça gibi durmasını istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Ben yakın zaman içerisinde yaklaşık 10.000TL'lik bir sistem toplayacağım, çoğu parça belli fakat anakart olarak MSI MPG B550 GAMING Plus düşünüyorum ama bu anakartın Micro ATX ve ATX olmak üzere 2 farklı boyut seçeneği var. Bu 2 anakart arasında sadece boyut farkı mı var yoksa performans olarak da bir etkisi var? Ben Micro ATX'e pek sıcakkanlı bakmıyorum illaki ATX olanın bir artısı vardır diye düşünüyorum. Micro ATX'de o kasanın içinde sanki küçük dandik bir parça gibi durmasını istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım?
ATX kasa kullanacaksanız hiç düşünmeden ATX boyutlu anakart alın derim 😀

Hocam ATX ve Micro ATX arasında performans farkı yok. Tek farkları kasa cinsine göre üretilmeleri.

Evet kasam e-ATX bile destekliyor neden mATX kullanmamalıyım?
Parçalar daha sıkışık oluyor. Mesela kule tipi soğutucu takınca ekran kartı ile işlemci soğutucu arasında neredeyse hiç mesafe kalmıyor. Bu gibi durumlar da fazla ısınmaya sebep oluyor.

Bazen mATX anakartlarda daha az özellik de olabiliyor. Ve tabi ki daha az bağlantı portu bulunuyor.

Mesela bu ikisini referans alabiliriz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı