MPG X570 Gaming Pro Carbon Wi-Fi SSD hangi hız modunda çalışıyor?

Minsnicterb

Megapat
MPG X570 Gaming Pro Carbon Wi-Fi anakart'ımda yeterli hızları göremiyorum. MSI ile iletişim geçtiğimde "SSD'nin hızını kontrol edin, PCI-e 4.0 X4 veya PCI-e 3.0 X4'te çalışıyor mu?" diye sordular. 4.0'mı yoksa 3.0'da mı çalışıp çalışmadığını nasıl öğrenebilirim?

O anakartın bütün portları PCI-E 4.0 destekliyor ancak elindeki bileşenlerin de PCI-E 4.0 desteği olması gerek. Maksimum PCI-E 3.0 destekli bir ürün ise 4.0 performansı alamazsın.

İmzandaki SSD PCI-E 3.0 destekliyor maksimum. 980 PRO olsaydı PCI-E 4.0'dan yararlanabilirdin dibine kadar.

O anakartın bütün portları PCI-E 4.0 destekliyor ancak elindeki bileşenlerin de PCI-E 4.0 desteği olması gerek. Maksimum PCI-E 3.0 destekli bir ürün ise 4.0 performansı alamazsın.

İmzandaki SSD PCI-E 3.0 destekliyor maksimum. 980 PRO olsaydı PCI-E 4.0'dan yararlanabilirdin dibine kadar.
Sistemimde şuan 980 Pro var. Bende aldığım hızlardan 4.0 çalıştığından eminim. Ama bunu nasıl kontrol edebilirim?

Sistemimde şuan 980 Pro var. Bende aldığım hızlardan 4.0 çalıştığından eminim. Ama bunu nasıl kontrol edebilirim?
Crystal Disk Info'dan bakabilirsin. Orada yazıyor.

1629023023562.png

Crystal Disk Info'dan bakabilirsin. Orada yazıyor.

Eki Görüntüle 1138633
Ben PCI E 3.0 kullanıyorum değil mi? Geçici süre Samsung 980 Pro'yu çıkardım bakalım onda ne kullanıyor. Belkide sorun budur. Bunu Anakart üzerinde seçmek mümkün mü? Mümkünse nasıl?

CrystalDiskInfo.png

Evet, şu an 3.0 çalışıyor. Kullandığın 970 EVO Plus 4.0 destekli olmadığı için normal bir durum.
Samsung 980 Pro var elimde onada bir yavaşlık söz konusu alt tarafta 6400 hız alıyorum. Üst tarafta 7100 alıyorum. Anakart üzerinden kendim manuel olarak seçebilir miyim?
Onu taktığımda test etmem gerekiyor sanırım. Asıl sorun ettiğim o zaten.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı