MPG Z790 Edge Wi-Fi Ethernet sürücüsü nasıl kurulur?

Gustavo.F

Hectopat
Yeni bir sistem topladım anakart "MSI MPG Z790 Edge Wi-Fi"

MSI'ın yanında gönderdiği USB disk ile driver kurulumlarını yaparken fark ettim ki Ethernet driverı listede gözükmüyor. Wi-Fi, Bluetooth ve diğer driverları sorunsuz yükledi. Şu an Ethernet kablosuyla bağlanamıyorum internete.

Yaptıklarım;

Anakartın web sitesinden Ethernet driverını indirdim ancak Device Name kısmında "No suitable drivers" yazıyor ve install tuşu aktif değil.
Durum böyle olunca dosya içindeki .inf ile yükledim driverı, bu sefer de aygıt yöneticisinde üzerinde ünlem olan bir driver yüklenmiş oldu, detaylara girdiğimde;

Bu aygıt başlatılamıyor. (KOD 10)
"STATUS_DEVICE_POWER_FAILURE"

Yazıyor.

BIOS'da onboard LAN ve Ethernet ile ilgili seçeneklere baktım enabled görünüyor.

Yardımcı olabilecek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Intel'in 700 serisi anakartlarda kullandığı son üretimi olan Ethernet kontrolcüleri sıkıntı çıkartıyordu birçok kullanıcıda. Şuradaki yöntemi dener misiniz?

USB adaptörle idare ediyordum şimdi cevapları görünce baktım sorun kendiliğinden düzelmiş. Cevap veren herkese teşekkürler.

Düzelmeden günlerce önce denediklerim;
W11'i en son sürüme güncelledim.
BIOS Update ettim.

@Gustavo.F Intel bu kontrolcüler için güncelleme yayınlamıştı.

Galiba o yüzden. Hiçbir şekilde sürücü de kuramıyordum en son kaldırıp elimdeki Ugreen USB çeviriciyle kullandım, Windows kataloğuna ekleyip kendi kendine güncel driverı yüklemiş sanırım. Fark etmedim bile :D

Ek olarak MSI Türkiye yetkili servisi ServisPoint konudan bir haber sanırım, anakartı kargolamamı istediler yaptıklarımı tek tek ifade etmeme rağmen. Sıfır bir anakarta TR şartlarından dolayı ekstra paralar ödeyip aldığınızda böyle şeyler sinir bozucu olabiliyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı