HAH .Ne demişler "hocanın dediğini yap, yaptığını yapma"Bana bakarsanız Linux da kullanıyorum açık kaynaklar deniyorum. Yani yaptığımı yapmayın söylenenleri yapın Şuan kullandığım ise Win 10'dur. Arada XP'ye geçiyorum(gerekli olduğu durumlarda).
Genelde ASYA menşei ülkelerde kullanımı yüksek. Ülke harici dediğin gibi bir sürü özel ve kurumsal şirketler hala kullanıyor. Ancak nedeni, donanımsal yeterliliğin yenileme maliyetinden dolayı girişmiyorlar. Yoksa XP yüksek güvenlik açıkları mevcut. ATM'lerin bile çoğu XP kullanıyor ve her gün bir hack saldırısına uğruyorlar.Yanlış hatırlamıyorsam İngilteredeki bir kuruluş, mevcut XP sistemini değiştirmemek için Microsoft firmasına özel bir teklif sunmuştu.
ATM'lerin çoğu Windows 7 Enterprise kullanıyor. XP artık bankalarda -en azından Ziraat Bankası, Akbank, Halkbank'ta- kalmadı.ATM'lerin bile çoğu XP kullanıyor
Yok belirli bir sürüm değil genelde yardımlara yönelik Live OS'lar üzerinde incelemeler ve kullanımlarım oluyor. UBCD, Rescue OS'ları, Kali, Wifiway gibi.Ben de linux kullanıcısıyım. Hangi sürümü kullanıyorsun acaba?
Sadece bizden söz etmiyorum. Ziraat hala kullanıyor. Dediğin diğer bankaları pek kullanmadığımdan aklımda kalmadı neleri kullandıkları. Aklımda kalan Garanti ve Vakıfbank da XP kullanıyor çoğu ATM'de. Şuanda ülkemizde güncelliğe önem veren gördüklerim Finansbank, TEB, Yapı Kredi...ATM'lerin çoğu Windows 7 Enterprise kullanıyor. XP artık bankalarda -en azından Ziraat Bankası, Akbank, Halkbank'ta- kalmadı.
Hocam şu an Ziraat Bankası'nın ATM merkezinin bulunduğu katta staj yapıyorum. Dediğim diğer bankalar da kullanmıyor. Dediğiniz gibi Garanti ve Vakıfbank kullanıyor onlar nedense çok gerideler bu konuda.Ziraat hala kullanıyor.
Tamam da gördüğüme mi inanayım sana mıHocam şu an Ziraat Bankası'nın ATM merkezinin bulunduğu katta staj yapıyorum.
Şimdi buradan verirsem açık adres çıkar ortayaNeredeki ATM çöktüğünde XP olduğunu gördünüz, yarın sorayım?
Lafının arkası boşa çıkacak diye ne diye diretiyorsun