Çözüldü MS-7507 Bios nasıl güncellenir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Dalton22

Hectopat
Daha fazla  
Anakartım MS-7507 v1.0 modeli. Kartımın E8400 ve E8500 işlemcileri desteklediğini gördüm şu sitede yazıyor http://www.cpu-upgrade....5GCM7-L_(MS-7507).html. Bende e8500 işlemci takacağım bilgisayarıma.

Sanırım bios'u gücellemem gerekiyor. http://tr.msi.com/suppo...945GCM7F.html#down-bios dan son bios sürümünü indiriyorum. Bios'um AMİ olduğu için AFUWİN diye bir dosyayı da indirdim siteden. Programı açtığımda ROM dosyası istiyor ama. MSI'ın sitesinden indirdiğim 7507v23 adlı zip dosyasında ROM dosyası bulunmuyor. Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartının doğru olduğundan emin isen sosyalde usb bootable rehberini oku ve uygula. Ardından zip içinde olan klasör içindekileri usb belleğin içine kopyala. Biostan usb boot edip karşına 98 ekranı geldiğinde şunu yazıp enter'a bas:
AFUD4234 A7507IMS.230 ardından bios güncellenip pc açılırken bios'a girip default ve save işlemini yapmayı unutma.

Usb'ye attım, usb ile başlat yaptım ancak baya beklememe rağmen siyah bir ekranda yanıp sönen _ başka bir şey gelmedi.

Usbye attım , usb ile başlat yaptım ancak baya beklememe rağmen siyah bir ekranda yanıp sönen _ başka bişey gelmedi.
MSI'nin masaüstü LIVE UPDATE yazılımı deneyebilirsin. Otomatik olarak tarayarak gerekli dosyayı bulup indirir.

Usb'ye attım, usb ile başlat yaptım ancak baya beklememe rağmen siyah bir ekranda yanıp sönen _ başka bir şey gelmedi.
Başka usb bellek ile deneyin. Bootable rehberini doğru yaptığınıza da emin olun.

MSI'nin masaüstü LIVE UPDATE yazılımı deneyebilirsin. Otomatik olarak tarayarak gerekli dosyayı bulup indirir.
Deneyeyim bi o programı
Edit: Program platformu desteklemiyor hatası verdi.

Başka usb bellek ile deneyin. Bootable rehberini doğru yaptığınıza da emin olun.

Farklı bir usb buldum onunlada deneyeyim. Bootable dediğiniz. Sistemi neyle başlayacağına karar vermem değil mi? Hard disk,Dvd-Rw-Usb gözüküyor. Bende en üste usb ,2.ye hard diski, 3.yede dwd-rw yi koyuyorum. F10 yapıp kaydediyorum.

Bootable dediğimiz şey yükleme yapmak istediğiniz USB'nin boot edilebilir formda olmasıdır. USB'nin içine dosyaları atıp takmak işinizi çözmez. Rufus vb. programlar vasıtası ile USB'niniz bootable forma dönüştürebilirsiniz.@Murat5038'un bahsettiği USB'den boot ettikten sonra açılan MS-DOS ekranından belirttiği komutu yazmanız. Rufus kullanarak USB'yi bootable yapın daha sonra Bios dosyalarınızı USB'nin içerisine kopyaladıktan sonra sistemi USB'den boot edin. Son olarak bahsedilen komutu girin.

Tamam usbyi bootable yaptım. Şimdi anakartın güncelleme dosyalarını içine atıp. Çıkan 98 ekranında AFUD4234 A7507IMS.230 işlemi bitirmesini bekleyeceğim sonrada ayarları eski haline çevirip normal bi şekilde açacağım sistemi. Doğrudur değil mi?

zYqaRY.jpg

Dediklerinizi yaptım. Burada kaldı daha ilerlemiyor. Restart atarsam anakarta bir şey olur diyede atamadım. Sistem komutu olarak mı bir şey yazmam gerekiyor?

Tamamdır sağolun çok bios güncellendi. Tek yapmam gereken e8400-8500 işlemci takmak kaldı.

Burada kaldı daha ilerlemiyor. Restart atarsam anakarta bir şey olur diyede atamadım. Sistem komutu olarak mı bir şey yazmam gerekiyor?
Zaten orada bittiğini söylüyor. Restart atıp default yapacaktın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı