MS-SQL server kurs önerisi

Algoritmik

Hectopat
BTK Akademi'deki 2 kursa çalışmayı düşünüyorum bir ay gibi bir sürede biter mi? 1 ay içnde bitirmem gerekiyor. İş yeri bunları bitirmemi söyledi. Süre anlamında sorun yaşar mıyım?
Benzer sıfırdan anlatımı olan SQL kursları varsa önerebilirsiniz.

Bahsettiğim kurslar;
İlk önce bunu

Sonra buna çalışacağım.

@alanur

@jSnake

Son düzenleme:
BTK Akademi'deki 2 kursa çalışmayı düşünüyorum bir ay gibi bir sürede biter mi?
Size bağlı, onun harici
The Complete SQL Bootcamp 2022: Go from Zero to Hero'ya bakabilirsiniz ingiliceniz varsa, veya:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Size bağlı, onun harici
The Complete SQL Bootcamp 2022: GO from Zero to Hero'ya bakabilirsiniz ingiliceniz varsa, veya:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Günde 4-5 saat zaman ayırabilirim. Yetişir gibime geliyor staj yaptığım yerde veri tabanı öğrenip devam etmek istiyorum. Attığım kursun birisi temelden başlıyor ben de o şekilde başlayıp devam edeceğim. İzleyip uygulamak yeterli olur mu pekişmesi için?

SQL'ı temel olarak ogrenirsiniz sorgulari vesaire. Hatta bir backend dili biliyorsaniz SQL'i kullanarak basit bir CRUD applicationu yaparak daha da pekistirebilirsiniz.

O kadar ileri seviye gerekmiyor hocam staj için gerekli sonrasında da devam debilirim veri tabanı üzerine. Kursa nasıl verimli çalışabilirim birkaç tavsiye alabilirim bunun üzerine.

Günde 4-5 saat zaman ayırabilirim. Yetişir gibime geliyor staj yaptığım yerde veri tabanı öğrenip devam etmek istiyorum. Attığım kursun birisi temelden başlıyor ben de o şekilde başlayıp devam edeceğim. İzleyip uygulamak yeterli olur mu pekişmesi için?

O kadar ileri seviye gerekmiyor hocam staj için gerekli sonrasında da devam debilirim veri tabanı üzerine. Kursa nasıl verimli çalışabilirim birkaç tavsiye alabilirim bunun üzerine.

Sadece film izler gibi yapnmayin hocam uygulayin bol bol.

SQL'ı temel olarak ogrenirsiniz sorgulari vesaire. Hatta bir backend dili biliyorsaniz SQL'i kullanarak basit bir CRUD applicationu yaparak daha da pekistirebilirsiniz.
Konuyu açan arkadaşı yanlış yönlendirdiğinizi düşünüyorum.

Sizin mesela alter table kullanan basit bir CRUD applicationunuz var mı?
SQL server yönetimi ile "backend dili biliyorsan app yap" arasında nasıl bir bağlantı kurduğunuzu da açıklayabilir misiniz, mesela trigger ya da yedekleme vb. ile app arasında bir alaka var mıdır?
SQL clientından direkt çalıştırabileceği komutları backend diline bağlamasının sağlayacağı bir avantaj var mı yoksa gereksiz zaman kaybı mı?
İki tane kurs yollamış bu arkadaş, ikincisinin konu başlıklarına baktınız mı, baktıysanız anlayabildiniz mi?
SQL'i temel olarak öğrenebileceğini buyurduysanız sizin seviyenize gelebilmemiz için hangi kaynaklardan ileri SQL öğrenebileceğimizi de paylaşırsanız seviniriz.

SQL'i temel olarak öğrenebileceğini buyurduysanız sizin seviyenize gelebilmemiz için hangi kaynaklardan ileri SQL öğrenebileceğimizi de paylaşırsanız seviniriz.

Hocam cikisinizi biraz sert buldum açıkçası, daha once CRUD appler yaptim. Bir kurs ile Pro olunamaz, ya da ben cok iyi bir seviyedeyim demedim.

Hocam cikisinizi biraz sert buldum açıkçası, daha once CRUD appler yaptim. Bir kurs ile Pro olunamaz, ya da ben cok iyi bir seviyedeyim demedim.

Ben de şöyle anlatmaya çalışayım kendimce durumu.

Ben senin bu sektöre çok meraklı olduğunu, her türlü konuda bilgi edinmek için çok hevesli olan genç bir arkadaş olduğunu biliyorum. Pek çok konuda çok da bilgili olduğunu tahmin ediyorum.

Foruma gelip bir şeyler öğrenmeye çalışan pek çok kullanıcı var. "Yazılım öğrenmek istiyorum nasıl başlayayım", "c++ mı öğreneyim c# mı öğreneyim" gibi konularda istenildiği gibi atıp tutulabilir diye düşünüyorum, "ne istiyorsan onu öğren kardeşim" der geçersin. Teknik soru olan konularda da öznel yanıt pek olmaz, "şu kod hata alıyor, neden?" gibi, doğrusunu biliyorsak doğrusunu cevap olarak yazarız ki kod çalışsın, yanlış bir şey yazılınca yanlış olduğunu hemen belirtiyor zaten diğer kullanıcılar.

Neyse, bu konuyu açan arkadaşımız iş yerinin bir talebinden bahsediyor, daha sonraki bir mesajında stajyer olduğundan bahsetmiş, iş yerinin istediği şeyleri güzel güzel öğrenirse staj sonrası iş yeri ile devam edecek, maaşını alacak, kariyerine başlayacak.

Bu senaryoda senin, benim, başka birisinin yanlış yönlendirmesinin doğurabileceği istenmeyen sonuçlar var ve maliyeti büyük. Ben de konudaki mesajları, kurs içeriklerini falan okurken senin mesaja denk geldim. Özgüven ile cevap yazıyorsun ama yanıtın genel olarak yanlış, sql server yönetimi ile alakalı kursu adeta "SQL'ı temel olarak ogrenirsiniz sorgulari vesaire" cümlesindeki vesaireye indirgemişsin. Pekiştirme için önerdiğin basit crud app dediğin şey bu iki kurstan birincisinin ilk konu başlığı, "Temel DML SQL komutları (Select, Insert, Update,Delete)" oluyor. Artık juniorluğu üzerinden atmış bir backend dev, db administrator falan olsan tamam, vardır bir bildiği akıl veriyor, ben de bir öğreneyim neymiş diyeceğim ama biliyoruz ki değilsin; netice itibariyle hem iş yerinin istediği seviyeye gelmeye çalışan arkadaşı, hem de konuyu okuyan herhangi birini yanlış bilgilendirdiğin anlamına geliyor.

Sql sorguları için backend app'e gerek olmadığı gibi pekiştirmesinde de bir artı sağlamıyor. Bu arkadaş gidip de "hmm, sql bilgimi pekiştirmek için php laravel falan kurayım, gidip c# kodu falan yazayım" vb. derse; onların kurulumu ile uğraşması, vay mssqli bağlayamadım, vay şunu phde nasıl yaparım bulamadım, vay mssqlde şunu yapabiliyorum ama visual studioda yapamıyorum" gibi potansiyel teknik sorunlar şu an için ancak odak ve vakit kaybı yaratır ki kursun içeriği sadece select, update, group by vb. değil, daha epey konu var ve bir app ile alakasız konular (mysql yedeğini al, triggerları listele butonları vs. mi olacak yani appte).

İşi ile alakalı bir konuda konuyu açan arkadaşın yanlış yönlendirildiğini görünce sert çıkış yapmış olabilirim, kusura bakma ama sen de çok uğraşmadığın alanlarda ahkam kesmemelisin. Bilmemek, bilmiyorum demek ayıp değil, ben javascriptle ilgili hiçbir şey bilmiyorum mesela, js ile alakalı bir konunun altına şu şudur, bu budur diye bir şey yazmam yanlış olur. Diyelim ki beni etiketlediler, o zaman da "js ile hiç uğraşmadım, bilmiyorum" derim. Sen de böyle bir durumda "db konusunda çok bilgim yok, yanlış yönlendirmeyeyim" diyebilirsin.

@Erbeq konuyu baltalamış gibi oldum, kusura bakmayın siz de. 1 ayda güzelce geçersiniz konuların üzerinden, zaten iş yerinizin "btk kursunu bitirdiğine göre yeni db admini sensin, her şeyin sorumlusu sensin artık" demezler, strese gerek yok yani, neyin nasıl yapılacağı canlı sistemde öğrenilir en güzel zaten, kolay gelsin.

Ben senin bu sektöre çok meraklı olduğunu, her türlü konuda bilgi edinmek için çok hevesli olan genç bir arkadaş olduğunu biliyorum.

Teşekkür ederim.

Pek çok konuda çok da bilgili olduğunu tahmin ediyorum.

Estagfurullah.

Bu senaryoda senin, benim, başka birisinin yanlış yönlendirmesinin doğurabileceği istenmeyen sonuçlar var ve maliyeti büyük.

Kesinlikle.

Öz güven ile cevap yazıyorsun ama yanıtın genel olarak yanlış, SQL server yönetimi ile alakalı kursu adeta "SQL'ı temel olarak ogrenirsiniz sorgulari vesaire" cümlesindeki vesaireye indirgemişsin. Pekiştirme için önerdiğin basit CRUD App dediğin şey bu iki kurstan birincisinin ilk konu başlığı, "temel dml SQL komutları (select, ınsert, Update, delete)" oluyor. Artık juniorluğu üzerinden atmış bir backend dev, dB administrator falan olsan tamam, vardır bir bildiği akıl veriyor, ben de bir öğreneyim neymiş diyeceğim ama biliyoruz ki değilsin; netice itibarıyla hem iş yerinin istediği seviyeye gelmeye çalışan arkadaşı, hem de konuyu okuyan herhangi birini yanlış bilgilendirdiğin anlamına geliyor.

Haklisiniz hocam elimden geldigince insanlara yardimci etmeyi seviyorum ve biraz öz güvenli olsmus olabilir, eger @Erbeq hocam bir yanlisim olduysa kusura bakmayin.

Sen de böyle bir durumda "dB konusunda çok bilgim yok, yanlış yönlendirmeyeyim" diyebilirsin.

Hocam aslinda onun nedeni de su biri etiketleyince ve ona cevap yazmayinca sankin göz ardı etmis olurum kafasindayim ve elimden geldigince yazmaya calisiyorum.

@count @Erbeq tekrardan bir kusurum olduysa kusura bakmayin.

@count bu arada ozel degilse bana mesaj olarak LinkedIn hesabinizi atar misiniz, merak ettim de?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı