mSATA yuvasına NVMe M.2 SSD bağlarsak ne olur?

ErayOD

Decapat
Benim sorum başlıkta da yazdığı gibidir.
Sanırım yanlış sipariş verdim Casper C500 kullanıyorum ve biraz araştırma yaptım.
Laptopumda mSATA portu var fakat ben NVMe sipariş ettim bu SSD'yi bağlarsam çalışır mı? Çalışırsa ne olur? Hızında bir değişim olurmu?
Bu konu çok karmaşık geldi oyüzden buraya yazmak istedim?
Şimdiden teşekkürler.

M.2 Portu hem PCIe, hem SATA destekliyse dönüştürücü de varsa takılır ama denemedim malesef öyle bir durum olmadı henüz.

Ancak uyarı RAID bu tür durumlarda sakıncalı, veri kaybı ihtimali yüksek. M.2 hızlı ise tek başına daha hızlı olacaktır. MSata disk en fazla 600 MB/s civarı olacaktır ama M.2'de böyle bir hız limiti yok. Bizim test ettiğimiz yeni nesiller GB hızlarda transfer yapıyor. Eski MSATA'nızın kapasitesi yüksekse adaptör zahmetine girebilirsiniz, değilse ikinci el satıp M.2 kullanmak daha mantıklı. MSATA'ya ihtiyaç duyan pek çok kullanıcı var.
Yardımcı olmuştur umarım :)

Benim sorum başlıkta da yazdığı gibidir.
Sanırım yanlış sipariş verdim Casper C500 kullanıyorum ve biraz araştırma yaptım.
Laptopumda mSATA portu var fakat ben NVMe sipariş ettim bu SSD'yi bağlarsam çalışır mı? Çalışırsa ne olur? Hızında bir değişim olur mu?
Bu konu çok karmaşık geldi o yüzden buraya yazmak istedim?
Şimdiden teşekkürler.
mSATA portuna M2 SSD takılamaz zaten slotlar farklı. M2 SATA olanlar belki dönüştürücü ile falan oluyordur ama NVMe olanların dönüştürücü ile bile çalışacağını sanmam.

Aynen, o anlama geliyor.

Teşekkürler
Giriş bu ben yanlış yazmış olabilirim kusura bakmayın.
Son kez emin olabilir miyiz?
Bu girişe NVMe M.2 SSD takarsam bilgisayar SSD'yi görür mü?
mSATA portuna M.2 SSD takılamaz zaten slotlar farklı. M.2 SATA olanlar belki dönüştürücü ile falan oluyordur ama NVMe olanların dönüştürücü ile bile çalışacağını sanmam.

Bu girişte bilgisayar NVMe M.2 SSD'yi okurmu.

Dosya Ekleri

• P_20200915_065157_vHDR_Auto.jpg
    P_20200915_065157_vHDR_Auto.jpg
    153,7 KB · Görüntüleme: 79
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00