MSConfig'de işlemci sayısı arttırmak zararlı mı?

Saydığınız oyunlarda 4 GB RAM yetersiz kalır minimum 8 yaptığınız zaman aldınız FPS'den maksimum 5 FPS artış yapabilir. 4 GB vs 8 GB vs 16 GB RAM videolarında 4'den 8'e 3-5 FPS artışı sağlandığı görülüyor zaten.
 
Hiçbir şey yapmıyor. O ayar sen oyna diye yok. Millet farklı çekirdek sayısı ile denemeler yapsın diye var. Farkındaysan orada herhangi bir şey seçili değil.
Değiştirip en büyüğü seçersen hiçbir fark olmayacak.

Bellek üst sınırı muhtemelen belleği sınırlıyor. O da senlik değil.

FPS düşüşünün çeşitli sebepleri olabilir. Çift modül şeklinde kullanman bu sistem için daha iyi olur.

Performans istiyorsan ayar karıştırma. Ayarlardan elde edilen performansın varlığı ile yokluğu arasında pek fark olmaz. Performans istiyorsan cüzdanını konuşturacaksın. Ne kadar ekmek o kadar köfte.
 
Son düzenleme:
Hocam sanırım FPS'i yükseliyor RAM'ları yükseltmek benim RAM 4 GB ya Single Channel Dual Channel 8 yapar isem yükselirmiş FPS'im

Evet yükselir RAM'i arttırırsan (Windows normal 3GB'lerde zaten) ama onun için en iyisi satın alıp takmaktır, öyşe usbnin bi bölümünü rama aktrmak sağlıklı değil
 
@sonicnix @Vavien.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
RAM'i çift kanal yapmak işlemcinin performansını arttırır ve bu sayede ekran kartına olan darboğaz azalır. Ekran kartı %100 kullanılıyorsa işlemci de yükseltseniz RAM de yükseltseniz FPS'niz artmaz.
 

Geri
Yukarı