MSI 1050 Ti anakart tanımıyor

Dennis_84

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. 2011 yılında aldığım Casper Game Master sistemime yeni ekran kartı aldım. Bu ekran kartından önceki sistemim Win 7, Intel i7 2600 işlemci, 12 GB RAM ve ATI HD 6750 ekran kartı vardı. Yıllar sonra format attırıp Win 10'a geçtim, 2 GB RAM takviyesi ve Samsung 860 Evo SSD alıp C'yi SSD'ye kurdurup eski sistemi canlandırdık ama yine de 2014 ve 2015 oyunlarını kaldırmıyordu artık. Yeni kartı (MSI GTX 1050 Ti Gaming x) mahalledeki bilgisayarcımıza götürdüm. Görmüyor formatla düzelir dedi. Attıktan sonra yine bir şeyy değişmedi. Şu an oyun moyun oynayamıyorum. Adam diyor ki işlemci, anakart bunları da yenilemen lazım. Sizce sebebi ne olabilir? Acil yardımlarınızı bekliyorum. PSU idare eder gibi sanki ama değişim şartsa elimdeki işlemciye uygun bir anakart tavsiyesi alabilir miyim?
Sistemim:
Kasa: Termaltake Armor MX +
İşl. Sis: Win 10 Pro.
14 GB RAM (1333MHz)
PSU: 400 -60 apn.
CPU: i7 2600 3.4 GHz.
Eski GPU: ATI HD 6750, yenisi MSI 1050 Ti Gaming X.
Anakart: Pegatron IPMSB GS (OEM olduğundan 2 SATA'sı çalışmıyor)

Dosya Ekleri

• Screenshot_20200127-110907.jpg
    192,5 KB · Görüntüleme: 32
Anakartın ekran kartını tanımama gibi bir durumu olamaz. Ekran kartının güç bağlantısı varsa yaptığına emin ol, monitörün kablosunu anakarta değil ekran kartına bağladığına da emin ol.

Bilgisayarı manava götürsen sana ekran kartı uyumu ile ilgili daha fazla bilgi verirdi.
Bana öyle geliyor ki bu adam daha fazla kazanmak için sana komple sistemi yenileyecek.
Nvidia nın sitesinden güncel sürücüleri indirip kurdunuz mu formattan sonra?
6 pin güç soketi bağlı mı?

Son düzenleme:
Nasıl görmüyor? Çok şey yazmışsınız ama sorun anlatılmıyor, görüntü mü gelmiyor? Ekran kartı harici güç girişleri yapıldı mı?
Görüntü var ekran kartının ışıkları yanıyor fakat sistemde görünmüyor kart.Tüm bağlantılar tam .
O anakart pci express üzerinden 70 watt gibi bir şey verebiliyor sanırsam o yüzden görüntü alamıyor olabilirsin.
Görüntü var ve kablolar takılı görünüyor.
Evet siteden indirildi sürücüler ve power kablo takılı, ışıkları yanıyor kartın.
Anakartın ekran kartını tanımama gibi bir durumu olamaz. Ekran kartının güç bağlantısı varsa yaptığına emin ol, monitörün kablosunu anakarta değil ekran kartına bağladığına da emin ol.
Kabloyu ekran kartını hdmı girişine dönüştürücü ile taktım anakartta değil, güç kablosu da bağlı ışıkları yanıyor kartın.
O anakart pci express üzerinden 70 watt gibi bir şey verebiliyor sanırsam o yüzden görüntü alamıyor olabilirsin.
Peki bu ekran kartı kaç watt istiyor biliyor musunuz ? Kitapçığında falan yazar mı? Bir bakalım.

Son düzenleme:
CPU-Z ve GPU-Z görüntüleri paylaşabilir misin. Varsa AIDA64 te olur.

CPU-Z ve GPU-Z görüntüleri paylaşabilir misin. Varsa AIDA64 te olur.
gpu-z kurulu değil yükleyip atayım. Ayrıca şu anki görüntü eski karta nazaran daha boğuk. Dönüştürücü kullanıyorum hdmı to vga çünkü monitörüm de eski hdmı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…