MSI 1660 Super Gaming X düşük FPS sorunu

Examinate

Centipat
Sistemi alalı birkaç gün oluyor, şu an tek oynadığım oyun Rainbow Six Siege. Sistemi YouTube videoları izleğerek aldım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

--- Buradaki arkadaşın incelemesi üzerine ekran kartından tatmin oldum ve sistemi şu şekilde topladım;
MSI B450M-A PRO Max.
MSI 1660 Super Gaming X.
G.Skill 16 GB 3000MHz RAM.
Ryzen 5 1600 12 nm.
Corsair 550W PSU.
Aldığım FPS değerlerinin bu videodakiler ile alakası yok. 140-150'liler de geziyorum. Artık ciddi ciddi ekran kartında problem olduğunu düşünmeye başladım. Bütün Driver vs. yüklemeler güncel. Her şey performansta. Low ayarda da Ultra'da da aşağı yukarı aynı değerleri alıyorum. Ekran kartını geri yollamalı mıyım? Lütfen bir çözüm önerisi sunun şu problemi çözeyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Videoları baz almayın, değişik sonuçlar elbette çıkıyor, bir FPS sorununuzun olduğunu düşünmüyorum. Oyuna güncellemeler gelmiş olabilir.

Bu arada yanlış işlemciye bakıyorsunuz, yeni farkettim. Sizin işlemciniz R5 1600 12nm ama siz i5 9400F'e bakıyorsunuz. O videodan düşük FPS almanız gerekiyor zaten.

Ama karşılaştırma testi yaptığımda Ryzen işlemcinin daha performanslı olduğunu görüyorum. Doğru güncelleme gelmiş olabilir ama aynı sistem ve 8 GB RAM ile RX580'i olan arkadaşım 120-140 arası FPS alıyor. Yani bu sisteme göre yine de düşük FPS almıyor muyum?

Benim aldığım FPS değerleri bu şekilde.
Ekran kartımda problem olup olmadığını anlayabileceğim bir program var mı?

Son düzenleme:
aynı sorunu bende yaşıyorum r5 2600 16gb ram ve r6 oynuyorum ama lowda 140 ile 160 arası oluyor videolarda ise 200 altına düşmüyor çözümünü bulabildinizmi

Video ocak ayında yüklenmiş. FPS sorunu void edge'den sonra olmaya başladı. 1660 ti ile 160-200FPS alırken artık 130-140FPS alıyorum. 940MX olan laptopumda 55-60FPS alırken 35-50FPS alıyorum. Donanımlarda sorun yok, sorun Ubinin beceriksizliği.

FPS düşüklüğüne çözüm bulabildiniz mi? Aynı sorun benim de başımda. AMD 2600 işlemci, B450M-K anakart, 16 GB 3000 MHz RAM ve GTX1660 Super O.C var. LOL oynarken en düşük en yüksek ayar fark etmiyor maksimum 120 alırken. PUBG'de geri sayım kısmında 70-75 civarında geziniyor. Tam olarak hangi parça sıkıntılı onu da anlamış değilim.

RAM'i 16 GB yükselttim. 20 FPS'lik bir artış oldu. Ama hala istediğim performansı alamıyorum. Maalesef.

LOL oynarken grafik ayarlarını önce en düşük şekilde daha sonrada en yüksek düzeye çektim. FPS'de herhangi bir değişme olmadı. Sistem daha yeni olduğu için ekran kartını aldığım yer ile iletişime geçerek değişim talebinde bulanacağım.

Böyle bir sorunun varsa nedeni ekran kartı değil işlemcinin o karta o oyunda yeterli gelmemesidir haberin olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…