MSI 1660S Gaming X vs Gigabyte 1660S Gaming OC

Herkese yorumları için teşekkürler.

@MzBag dostum ekstra şeyi sorucaktım ben de işlemci aldım Ryzen 5 3600 ancak senden gördüm şimdi 3600X almışsın alırken hiç araştırdın mı? 3600 ve 3600X arasındaki fark çok fazla var mı X'mi tercih etmeliydim yoksa çok bir fark olmaz mı? Aynı zamanda ileri tarihler için diyorum yani bundan 3 sene sonra hangisi daha uzun güncel kalır yoksa hemen hemen aynı süre mi giderler?

Alırken araştırdım evet. Hatta topladığım sistemde 3600 kullanmayı planlıyordum. Daha sonra 3600X için Vatan'da 1350 TL civarı bir fiyat yakalayınca kaçırmadım aldım. Aralarında çok az performans ve soğutucu farkı var. Böyle iyi fiyatlara bulursanız 3600X alabilirsiniz. Diğer durumlarda 3600 alıp bide iyi bir soğutucu alırsanız memnun kalırsınız.

@MzBag anladım o zaman o kadar bir fark yaratmaz şimdi ve birkaç sene sonra?
Bir de soğutucu olarak cidden gözle görülür fark var mı? R5 3600 biraz fazla ısınıyor da X'de de aynı sıkıntı var mı?

@MzBag anladım o zaman o kadar bir fark yaratmaz şimdi ve birkaç sene sonra?
Bir de soğutucu olarak cidden gözle görülür fark var mı? R5 3600 biraz fazla ısınıyor da X'de de aynı sıkıntı var mı?

Ciddi bir fark yaratmaz. 3600 sizi memnun eder. Soğutucu olarak her iki modelinde stok soğutucusunu ben beğenmiyorum. Fakat 3600X'in daha iyi. Ben 3600 alıp yanına da iyi bir soğutucu eklemenizi öneririm. Çok ısınmalarından ziyade fanın verdiği ani tepkiler ve çıkardığı gürültü rahatsızlık oluşturuyor. 3600X alırsanız çok ısınmasından daha çok fanın çıkardığı sesten şikayet edersiniz.

Herkese yorumları için teşekkürler.

@MzBag dostum ekstra şeyi sorucaktım ben de işlemci aldım Ryzen 5 3600 ancak senden gördüm şimdi 3600X almışsın alırken hiç araştırdın mı? 3600 ve 3600X arasındaki fark çok fazla var mı X'mi tercih etmeliydim yoksa çok bir fark olmaz mı? Aynı zamanda ileri tarihler için diyorum yani bundan 3 sene sonra hangisi daha uzun güncel kalır yoksa hemen hemen aynı süre mi giderler?

Bayağı kafaya takmışsın dostum. 3600 ve 3600X arasında sadece 200Mhz frekans ve TDP farkı var. İkiside OC yapılabilir, tüm Ryzen 3000 işlemcilerin çarpan kilidi açıktır. Aralarındaki frekans farkından dolayı AAA oyunlarda 4-5 FPS bir fark oluyor o kadar. Tabi 3600X 5-6 derece daha fazla ısınıyor ve nispeten daha çok enerji harcıyor. 3600X biraz 3800X'e benziyor, yaptığın yatırıma değmez.

Onun yerine gönül rahatlığıyla Ryzen 5 3600 alınabilir. Aradaki 200-250TL farkla güzel bir kule tipi soğutucu alıp, CPB+PBO teknolojileri sayesinde otomatik OC yapmış olursun :) Yani 3600 ve 3600X arasındaki fark, senin tahmin ettiğinden küçük bir fark, fiyat farkına değmez.

Ryzen 3000'lerin F/P modelleri; Ryzen 5 3600 / Ryzen 7 3700X / Ryzen 9 3900X işlemcilerdir.

Son düzenleme:
Ben de sizin gibi bu iki kart arasında gidip geliyorum yakın bir zamanda almayı düşünüyorum ama fiyatlar günden güne tırmanıyor. Hayırlısı olsun bakalım

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı