İnceleme MSI 27" MAG 274QRFW

Merhaba Sosyal üyeleri!

Benim ve belki de birçok kişinin beklediği monitör elime ulaştı 😅 MSI tarafından piyasaya sokulan yeni MAG 274QRFW modelinin sanırım Türkiye'deki ilk incelemesi/kutu açılımı gibi bir şey oluyor bu.

Bu tarz incelemelere hiç alışık değilim o yüzden eksik gördüğünüz veya yapmamı istediğiniz ekstra bir test varsa mutlaka belirtmenizi rica ederim.

İlk olarak monitörün kutusundan başlayalım.

5e4aea9b-e837-4bde-9b4a-7dd27b22e9f4.jpeg


Kutu içeriğinden bir adet adaptör ve güç girişi çıkıyor.

668eabda-042f-4878-9455-d194577af52e.jpeg


Display Port kablosu bulunmayanlar için güzel haber, içerisinden bir adet Display Port kablosu çıkmakta.

2e88e117-5405-4341-8914-0f3c01dedde3.jpeg


Monitörü duvara sabitlemek isteyenler için gerekli olan vidalar da kutu içeriğinde mevcut.

a474bda9-08fb-4acb-ac9c-5087bbc2db95.jpeg


Ve tabi ki monitörümüzün ayağı ve kendisi.

da3d85a5-ff90-46ce-8608-c8539c0ff01d.jpeg

f6fce1a6-15db-4380-ae45-b44b049c5e8b.jpeg


Monitörün arkasında bulunan girişler aşağıdaki fotoğrafta da görebileceğiniz üzere şu şekilde;

  • 1 adet güç girişi,
  • 1 adet kulaklık girişi
  • 2 adet HDMI girişi
  • 1 adet DP girişi

35a4cc58-a0bb-40cf-9b9d-55c751208de1.jpeg


Monitör 2K 180 Hz Rapid IPS ekrana sahip ve pivot özelliği mevcut. Eski monitörüme göre benim açımdan tek eksisi hoparlör olmaması ama onu da eksi olarak saymıyorum artık.

a13d1d3a-613a-44af-8784-acd60fda1a4d.jpeg


Arka tarafında MSI'ın çoğu monitöründe kullandığı RGB dizaynı bulunmakta, bunun kontrolü Mystic Light üzerinden yapılabiliyor.

RGB.gif


Monitörün ekranını açar açmaz ilk olarak direkt ölü piksel testi yaptım ve hiçbir şekilde ölü piksele rastlamadım. Bu açıdan şanslıyım diyebilirim. Bunun fotoğraflarını koymuyorum, koymam pek mantıklı olmaz diye düşünüyorum.

Şimdi gelelim birçok kişinin merak ettiği konu olan ghosting kısmına.

Alttaki görüntü ASUS TUF VG4VQ monitörüme ait.

s.gif


Bu görüntü ise MAG 274QRFW modeline ait.

d.gif


Ghostingi ayırt edemiyorum diyen ben an itibariyle net bir şekilde ayırt edebiliyorum 🙂

Monitörün fiyatı şu anda İtopya üzerinde 9.999 TL. Bu fiyat bandında 2K IPS panel ve pivot özellikli başka monitör var mıdır pek sanmıyorum ki yok galiba. Zaten @Saint Lucia tarafından önerildi, hiç incelemesi olmaması vs. biraz risk gibiydi ama kağıt üzerindeki özellikleri cidden iyi duruyordu ve hiç pişman olmadım diyebilirim net bir şekilde.

Konu başında da belirttiğim gibi, başka bir test yapmamı istiyorsanız belirtebilirsiniz. Eski monitörü toplamadan önce başka karşılaştırmalar yapabiliriz ya da direkt MAG 274QRFW üzerinden farklı testlere bakabiliriz.

Monitörle ilgili görüşlerimi bekleyen arkadaşlar da konuyu görsün diye özellikle etiketliyorum. @dipol89 @viparv2 @İttihat @Siluet

@Saint Lucia @FantastikTürk yapmamı istediğiniz bir test veya paylaşmamı istediğiniz, atladığım bir nokta var mıdır?
 
Son düzenleme:
Benim monitör bugün geldi ve kurulumunu şimdi yaptım.
Monitör testi yapmaktan pek anlamam ama alttaki testleri gerçekleştirdim.
Kendi açımdan test sürecini açıklamaya çalıştım.

Ölü pixel testi için; Dead-pixel check

Ghosting testi için; TestUFO: Ghosting

Işık sızması testi için; Backlight Bleed Test

Ölü pixel testini anlamak çok kolay ekranınız tam ekran bir şekilde renkler dönecektir. Eğer ekranınızda renkler dönmesine rağmen yakından baktığınızda farklı bir renk'te yanan ya da siyah gözüken noktacıklar varsa ölü pixeliniz var demektir.

Ghosting aslında gözle anlaşılması çok zordur. Eğer telefonunuz ağır çekim çekebiliyorsa ağır çekimde video çekip ekran görüntüsü alabilir ya da direkt fotoğraf çekebilirsiniz. Ghosting oradaki ufoların etrafa ne kadar sıçradığı hakkındadır. Eğer ufo çok saçaklanıyor ise ghosting yüksek demektir. Eğer ufo net bir şekilde görünüyor az saçaklanıyorsa ghosting değeriniz iyi demektir.

Işık sızması testi'de ölü pixel ile benzerdir. Ekranınız siyah renkte tam ekran olur ve siyahlar tam siyah görünmez. Bu testi gece yapmalısınız.

ASUS'un ölü pixel politikası ne bilmiyorum ama fazla ölü pixel çıkarsa monitörün değiştirilmesi için talep hakkınız oluyor. Diğer sonuçlar kötü ise ve hala iade kapsamınız devam ediyorsa iade edin derim.

Ölü piksel testinde;
  • Sadece siyah ekranda 2 adet ölü piksel var.
  • RGBW ekranlarda ise tek bir noktada minik bir bulanıklık gibi bir şey var. Fotoğrafını çekip Zoom yaptığımda piksellerde bir hata göremiyorum, bu nedir anlayamadım :)
5'ten fazla ölü piksel olması durumunda garanti süreci devreye giriyor sanırım.

ölü pikselimsi.jpg

ölü pikselimsi 2.png

Ghosting testinde;
Testi nasıl yapmam gerektiğini tam anlamadım. Hem fotoğraf hem video çektim. İyi gibi duruyor sanki?
ghosting pic.jpg


Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.


IPS Glow testinde;
Açıkçası dümdüz siyah bir ekran yok. Sağ üst köşe ve sol çerçeve ortasında küçük beyaz parlamalar var. Fotoğrafını çektiğimde o kısımları yakalamaktan ziyade daha büyük parlaklıklar çıktı. Fotoğraf çekerken görüntü parlaklığını azaltarak çektim ama benim gördüğüm tam olarak bu değil. Bu parlamalar normal mi yoksa tedirgin olmam gereken bir konu mu bilemedim.

ips glow.jpg


Sadece 180 hz ayarladım ve %100 olan oran modu çok küçük geldi bana, %125 yaptım. Performans anlamında bi negatif etkisi olmaz sanırım oranın.

Monitörün mevcut ayarlarını değiştirmedim hiç. Güzel bir ayar çekmek gerekir mi şimdi, yoksa varsayılan ayarlar iyi midir?
 
Son düzenleme:
Sadece siyah ekranda 2 adet ölü piksel var.

Hiç bekletme direkt iadeyi yapıştır. 14 günlük cayma hakkını kullanırsan 5 pikselmiş 3 pikselmiş yok efendimmiş bunlarla uğraşmazsın.
Ödemen geri yattıktan sonra eğer monitör aynı fiyattaysa tekrar sipariş edersin.
Ölü piksel bir panel kusurudur. Bu şekilde kullanılmasını tavsiye etmem. İlla birilerine denk geliyor. Bu sektörün fıtratı bu galiba.
 
Güle güle kullan dostum. Gercekten fark çok bariz.👍👍
Eyvallah hocam teşekkürler. :)

Fotoğraflar çok net olmadı maruz görün lütfen :) Farkındayım klavye görünüşü bozuyor ama onunda siparişini vermiş bulunmaktayım geldiğinde masam daha ferah ve sade duracaktır mouse ve pad ile uyum sağlayacağını düşünüyorum :)

Klavye Link:Amazon.com.tr
20240330_192643.jpg
20240330_192713.jpg
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı