MSI 5500XT mech fan sorunu

Ro0kie

Kilopat
Daha fazla  
Bugün, halihazırda planlayıp siparişlerini verdiğim bilgisayar parçalarını birleştirdim.
Parçaların hepsinin sürücülerini kendi sitelerinden indirdim. İlk başta CPU fanıda Full ayarda dönüyordu Driver üzerinden ayarlayıp o sorunu çözdüm.
Fakat bu ekran kartının sürücülerini kurmama rağmen fanları hala sürekli çalışıyor 25-30 derece arasında bile hep aynı RPM hızında %50'de dönüyor. MSI Afterburner ile çözüm bulamadım Mech model kart kullanan veya çözüm bulacak arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

MSI B350 PC Mate.
Corsair 3000MHz 8 GB RAM.
Ryzen 5 1600 12nm.
Corsair 550W 80+

Fakat bu ekran kartının sürücülerini kurmama rağmen fanları hala sürekli çalışıyor
Rx 5700 Mech kullanıyorum fan durması gibi bir özelliği yok zaten onu belli edeyim. MSI afterburner ile bağtığımda boşta iken yüzde 25 de fanlar çalışıyor duyulmuyor bile. Oyunlardada yüzden 50'nin üstüne çıkmıyor duymadım daha ekran kartı fanlarını yani öyle söyleyeyim. MSI afterburnerin farklı sürümlerini indir. Fan ayarının sağında outo var onu kapat kendin ayarlamayı dene.

RX 5700 Mech kullanıyorum fan durması gibi bir özelliği yok zaten onu belli edeyim. MSI Afterburner ile bağtığımda boşta iken yüzde 25 de fanlar çalışıyor duyulmuyor bile. Oyunlardada yüzden 50'nin üstüne çıkmıyor duymadım daha ekran kartı fanlarını yani öyle söyleyeyim. MSI Afterburner'in farklı sürümlerini indir. Fan ayarının sağında outo var onu kapat kendin ayarlamayı dene.

Yani eski nesil kartlarda bile varken neden böyle bir şey yapmışlar anlamsız. Hem fanların ömrü kısalıyor hem de gereksiz voltaj çekiyor. Diğer sürümleri ve farklı programlar denedim olmadı.

Yok bu kartta da ses gelmiyor fakat gereksiz yere neden çalışsın diye dedim ben.
Kendin kapatabilirsin fanlarını. Otomatik modda her zaman çok düşük hızda çalıştırıyor. Kendin hız ayarlarını yapmak için aşağıdaki fotoğrafa bakman yeterli.
Ekran Alıntısı.PNG

Burdaki kareleri hangi hızda yüzde kaç hızda çalışmasını istiyorsan öyle ayarla. Ben sadece şu anlık hepsini sıfır yaptım sakın sıfır yapma 50 dereceden sonra çalıştır istersen fanları. Bu tamamen senin ayarlaman gereken bir şey. Ben her zaman otomatikte kullanıyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı