MSI 5600XT Gaming X beyaz ekran hatası

osmandemi

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba kartı aldığımdan beri sorunlar yaşıyorum. İlk başta siyah ekran hatası oluyordu. Yazılım güncellemesi ile bu sorun çözüldü. Fakat bir türlü geçmeyen beyaz ekran hatası alıyorum. Beyaz ekran derken eskiden kanallarda yayın yokken ekranda beyaz karıncalanma oluyor ya o şekil. Free Sync açıkken oyunu açtığımda 3-4 saniyelik 2 defa olan beyaz ekrana geçip tekrar normal haline dönen bir hata alıyorum. BIOS'u güncelledim. Tüm sürücüler güncel durumda.

Sistemim: ASUS TUF 550M anakart, 16 GB RAM ( RAM'ler 3000MHz ama ilk başta anakart görmedi. BIOS guncellemesi sonucu gördü ama düzgün çalışıyor mu bilmiyorum), MSI 5600XT Gaming X ekran kartı ve AMD Ryzen 5 3600X işlemci.

RAM'lerin doğru olan hızda çalışıp çalışmadığı hakkında ve bu beyaz ekran hatası hakkında yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

Not: Bir arkadaşım PSU ve HDMI kablodan olabilir dedi. Paugge 2.1 HDMI kablom var. 4K 8k destekliyor. PSU ise Zalman 550Watt. PSU yetmiyorsa FPS'de darboğaz yapıp beyaz ekran yapar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam driver güncel mi?

Arkadaşlar bir arkadaş
b550 lerde pci 4.0 uyumlu kart kullanıldığında yaşanan bir sorun olduğunu söyledi. Anakart izin veriyorsa pcı hızını 3.0 a indirip deneyin dedi. Bu nasıl oluyor yardımcı olabilecek var mı ?
Hocam RAM testi yaptınız mı?
Nasıl yapıyorum hocam ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…