Sonunda. Artık AMD'nin üst seviyede Nvidia'yı terletmesi gerek. Yüksek seviye ekran kartı bölümü şu an bir firmanın elinde ve rekabet olmaması bizim için hiç iyi değil. AMD Nvidia tekelini bozar umarım artık.
Arkadaşım yurtdışında aralarında 30 dolar var acaba 30 dolar 500 tl ediyor mu hadi vergisi de olsun 40 dolar en fazla 300 tl fazla olmalı yeni geldikleri için fiyatlar yüksek zamanla düşecektir. Ayrıca rtx 2070 super rtx 2070 aynı fiyatta ama aralarında 1000 tl var hem yeni geldiler hem de ellerinde rtx 2070 kaldı. Neweegde 3200 tl kargo vergi dahil ve bu modelin padlerinde sorun varmış fazla ısınıyormuş youtubedan bakabilirsiniz. Bunun yerine rx 5700 xt mech oc alabilirsiniz strest testinde en fazla 80 dereceyi gördü oyunlarda 75 derece olacaktır ve o da yakında gelecektir. 240 watt tüketiyor bu arada model. Bu yorum konuya yazılan bütün cevaplar içindir.
@FalconPolat İhtiyaç değil ancak referans modellerde undervoltla sıcaklık düştüğünden tepe frekansları da yükseliyor kartların. Yani hem güçten tasarruf edip hem de stok performansının üzerine çıkıyorsun. Muhteşem. Ayrıca Newegg'de daha ucuz kartlar.
Buy MSI Radeon RX 5700 XT 8GB GDDR6 PCI Express 4.0 Video Card RX 5700 XT EVOKE OC with fast shipping and top-rated customer service. Once you know, you Newegg!
Buy PowerColor RED DEVIL Radeon RX 5700 XT 8GB GDDR6 PCI Express 4.0 CrossFireX Support ATX Video Card AXRX 5700 XT 8GBD6-3DHE/OC with fast shipping and top-rated customer service. Once you know, you Newegg!
ASUS'un Dual modeli gayet başarılı. Sadece GTX 1660Ti konusunda, başarısız olduğuna dair "iddialar" var. İddia diyorum çünkü yorum yazan kişilerin kasa soğutma durumunu bilmiyoruz. O kadar çok kullanıcı var ki... 1 tane dandik egzoz fan ile kasa soğutacağını sanıyor. Sonra da suçu ekran kartına ya da işlemciye atıyor.
Bu kartı ısıtmayı başarana, ekran kartımı yolluyorum. Kolum kadar soğutma bloğu ve %105 statik basınçlı wing-blade fan var.
Dediğim gibi, kasa soğutması her şeydir. Kasamda idareten 1 tane dandik egzoz fan varken (kasayı yeni aldığım zaman fanları sonradan sipariş ettim), boşta 45-47 derece olan ekran kartı, şu an fanları montajladıktan sonra 36 derece. En ağır oyunlarda 73-74 sınırını geçmiyor. Bırak da bu kadar ısınsın. GTX 1050 değil ki bu.
Pahalı fiyatlara satacaklar. Asus Strix 5700XT fiyatı Vatan'da 4200 TL olacak. Çok garip. Referans kartlar zaten 3400 civarında bişey zaten. İnanılmaz fark koyuyorlar.
Yine navi kartlarında da Sapphire ve PowerColor dan şaşılmaması gerek gibi duruyor. Evoke modeli ekran kartını serin çalıştırabilir fakat VRAM soğutması da önemli, MSI direk işi batırmış orada. Sapphire'ın PULSE modeli şuan bayağı iyi iken NITRO+ ve Toxic modelleri nasıl olacak acaba.
Bu arada Evoke'u tasarım olarak beğendim fakat tam kapasitede fan sesi 38 dB(A)'ymış. Eğer fan hızları düşürülüp, 19 dB(A) seviyelerinde, kasa fanlarının da yardımıyla iyi bir soğutma sağlayabiliyorsa, satın alınabilir. Eğer olumsuz bir performans veriyorsa, yeni custom modelleri beklemekte fayda var.