MSI 970 Gaming Dual RAM sorunu

focusrite

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.
Msi 970 gammin anakartımda 2x4GB GSkill 1600MHz DDR3 RAM takılı fakat ne yaptıysam dual olarak çalıştıramadım.
Tüm seçenekleri denedim aşağıda ki gibi sonuçlar çıkıyor.

Win 8.1 64 bit olduğu halde şu dikkatimi çekti.
Aşağıda ki ilk s.s'de RAM'lar 1 ve 3'e dual bağlı durum bu.
Maalesef hala single.
Şu an 2. ve 4 e taktım yine aynı. Yani RAM'i dual bağlayınca sanki 32bit Windows gibi 8GB RAM'i 3.95 olarak görüyor!

1.jpg

İşim bitince tekrar denedim BIOS resetledim ve son BIOS'u update ettim.
RAM'lari 3 ve 4. slotlara single bağlayınca windows'da düzeliyor ve performans da bariz artıyor (sanırım anakartta sorun var)

CPU-Z
2.jpg

İlave olarak aynı marka 2x4GB daha RAM alacağım fakat çalışmayacağı için korkuyorum. Anakartın garantisi var ne yapmam lazım?
3.jpg

Şunu eklemek isterim belki alakası yok ama bu Windows laptop'umda SSD'ye kuruluydu hiç format atmadan bu sisteme geçirdim. Laptop da 2x4 GB RAM dual olarak çalışıyordu bu Windows'da. Sorunun yazılımsal olduğunu sanmıyorum ama sıkıntı nerede çözmedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle Windows 10'a geçin ve işletim sistemini sonuna kadar güncelleyin. Anakartınızın kitapçığından Dual RAM takılacağı zaman hangi slotların kullanılması gerektiğine bakın. Aksi halde bu sorunla karşılaşmanız son derece olası.

Bu konuyu ben açtım. facebook ile kayıt olduğum için profil fotoğrafım da otomatik olarak buraya geçti (atatürk) fakat türlü bahane ve profil fotoğrafım uygun olmadığı için banlanmışsınız. profil fotosu zorunluğu varsa bunu facebook dan almamanız gerekli. ayrıca 12 yıllık donanım haber üyesiyim. youtube videolarınız hoşuma gidiyordu. buraya üye olmak istedim, tüm detaya rağmen moderatörün verdiği cevap zaten ortada. burası ergen mekanıymış lüfen tüm üyeliklerimi ve bu mesajı silmenizi rica ediyorum..

Bu konuyu ben açtım. Facebook ile kayıt olduğum için profil fotoğrafım da otomatik olarak buraya geçti (Atatürk) fakat türlü bahane ve profil fotoğrafım uygun olmadığı için banlanmışsınız. Profil fotosu zorunluğu varsa bunu Facebook dan almamanız gerekli. Ayrıca 12 yıllık donanım haber üyesiyim. Youtube videolarınız hoşuma gidiyordu. Buraya üye olmak istedim, tüm detaya rağmen moderatörün verdiği cevap zaten ortada. Burası ergen mekanıymış lütfen tüm üyeliklerimi ve bu mesajı silmenizi rica ediyorum..
Üyelik silinmesi yapılmıyor, istersen girmeyebilirsin hesabına.

Son düzenleme:
dostum giremiyorum zaten sorun bu.. ben çocuk değilim 36 yaşında adamım. dün girmedik bu camiaya. böyle bir mevzu ile ilk kez karşılaştığım için...

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı