MSI A320M-A Pro sistemde CPU or Memory changed hatası

BeratKzmz

Hectopat
RAM
16 GB 3200mhz ddr4
SSD veya HDD modeli
240GB SSD & 2TB HDD
Ekran kartı
Xfx 4gb Rx 5500 Xt
Anakart
MSI A320M Pro
İşlemci
AMD R3 3100
Az önce bilgisayarımı açmaya çalıştım ancak bilgisayar açılmasına rağmen ne klavyeye ve fareye güç gitti ne de ekrana görüntü geldi. Bilgisayarı kapayıp RAM'leri çıkardım ve hem anakarttaki RAM yerini hem de RAM'leri sildim geri taktım ve CPU or Memory changed hatası verdi. Reboot ve restart dedim BIOS'tan ancak reboottan sonra tekrar açılmadı aynı olay oluyordu. Kulaklıkta güç var ama klavye mouse ve monitörde bir şey yoktu. Birazcık kabloları sağlamlaştırdım açıldı ancak tam ana ekrandayken pın gircekken tekrar sistem kendini resetledi. Daha sonra RAM'leri 1-2 kere daha temizledim ve biraz daha uğraş sonucu açıldı ancak bu olay neden yaşandı? Ayrıca dün CS oynarken bir anda sistem kilitlendi ve tekrar açtığımda da CPU or Memory changed hatası verdi.

Bazı anakartlarda sistemden herhangi bir parçayı söküp taktığınızda BIOS sıfırlanabiliyor.

Hatanın başına dönelim, bu olay olmadan önce herhangi bir parçayı değiştirdiniz mi? Sök/tak vs. de olabilir. Parçalardan biri bozuldu mu acaba? Kafasına göre gir çık yapıyor olabilir. Veya bağlantısı mı gevşedi? Tam oturmamış olabilir. Hem fiziksel bağlantıları-soketleri-slotları hem de kablolara baştan aşağı bir gözden geçirin.

BIOS'a girip ayarlarınızı yapın.

Detaylı bilgiler için şu konuyu da bir inceleyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı