MSI A520 1 uzun 2 kısa bip sesi ne anlama geliyor?

raptor11

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, gecen hafta MSI A520 anakart ve Ryzen 5 5600 islemci aldim. PC'yi butun parcalaroyla beraber birlestirdim. Benimle beraber bir arkadasim da ayni anakartla Ryzen 5 5500 adli islemciyi aldi. Arkadasim belli bir sure sistemini kullandi. Ertesi gun sistem acilmamis. Bir ses aygiti baglayinca 1 uzun 2kisa bip sesi aldigini soyledi. Benim bilgisayarimda da ayni hata sesini aldik. Hatanin BIOS'tan olacagani dusunmuyorum. Ne olabilir?

Merhaba, gecen hafta MSI A520 anakart ve Ryzen 5 5600 islemci aldim. PC'yi butun parcalaroyla beraber birlestirdim. Benimle beraber bir arkadasim da ayni anakartla Ryzen 5 5500 adli islemciyi aldi. Arkadasim belli bir sure sistemini kullandi. Ertesi gun sistem acilmamis. Bir ses aygiti baglayinca 1 uzun 2kisa bip sesi aldigini soyledi. Benim bilgisayarimda da ayni hata sesini aldik. Hatanin BIOS'tan olacagani dusunmuyorum. Ne olabilir?

Ekran kartı arızası olması lazım. Ekran kartını söküp cihaza start vermeyi deneyin.

1 uzun 2 kısa bip sesi monitör veya ekran kartı ile ilgili bir sıkıntı var demek. Ekran kartını düzgün tam taktığınızdan emin olun, farklı HDMI/DP portları ile monitöre bağlamaya çalışın, monitöre farklı kablolarla takmayı deneyin.

Arkadasimin pcsisinde ekran karti varken denemistik. Benim PC'mde ekran kartsiz denedik yine ayni hata sesini verdi.

Arkadasimda ekran kartsiz denemis yine de ayni ses geliyormus.

ASUS'un sitesinden baktım şimdi. RAM arızası olma ihtimali yazılmış. RAM'in birini söküp açmayı deneyin, ardından diğer RAM ile deneyin ve yerlerini değiştirerek de deneyin. Bunları yaparken güç kablosunu söküp arkadan güç tuşunu kapatın.

@snmzsnmz @499659 @Thalasa Hepsini deneyip yazacagim

@snmzsnmz Bunu deneyebilecek baska portu yokmus ekran kartinda.@Thalasa sizin yazdiginizida yapmis ama acilmamis. Anakartta EZ Debug LED'lerinde VGA isigi yaniyormus oyle dedi arkadas.

Reset CMOS varsa anakart da tornavida ile dürt orayı PC'yi 10 kere aç kapa ekran gelir.
Cmos resette yapmis ama goruntu gelmiyor

Son düzenleme:
@snmzsnmz @499659 @Thalasa hepsini deneyip yazacagim.

@snmzsnmz bunu deneyebilecek baska portu yokmus ekran kartinda.@Thalasa sizin yazdiginizida yapmis ama acilmamis. Anakartta EZ Debug LED'lerinde VGA isigi yaniyormus oyle dedi arkadas.

CMOS resette yapmis ama goruntu gelmiyor.

RAM'leri tek tek deneyip çaprazladığında da net sonuç alamayabilir. RAM'lerin ikisi de ya da slotların ikisi de arızaya düşmüş olabilir. RAM'leri söküp bip sesi alırsa o zaman RAM ihtimalini ortadan kaldıracaktır. Ama en yüksek şüphem ekran kartı idi. Cihazın iyice incelenmesi şart.

Edit: Peki ekran kartı takılıyken cihaza ilk startı verdiğinizde fan anlık dönüyor mu?

Edit 2: Cihaz önümüzde olmadığı için varyasyonlar üzerinde konuşuyoruz. Şu an aklımda kalan tek seçenek monitörü bağladığın kablo (HDMI'ya da DP) bazen bu tarz hatalar verebiliyor.

Son düzenleme:
RAM'leri tek tek deneyip çaprazladığında da net sonuç alamayabilir. RAM'lerin ikisi de ya da slotların ikisi de arızaya düşmüş olabilir. RAM'leri söküp bip sesi alırsa o zaman RAM ihtimalini ortadan kaldıracaktır. Ama en yüksek şüphem ekran kartı idi. Cihazın iyice incelenmesi şart.

Edit: Peki ekran kartı takılıyken cihaza ilk startı verdiğinizde fan anlık dönüyor mu?

Edit 2: Cihaz önümüzde olmadığı için varyasyonlar üzerinde konuşuyoruz. Şu an aklımda kalan tek seçenek monitörü bağladığın kablo (HDMI'ya da DP) bazen bu tarz hatalar verebiliyor.
Farkli kablolarla denedik hem benim pcde hemde arkadasin pcsinde. Bana tuhaf gelen arkadasimla benim sisteminininde ayni hatayi almasi

Anlik degil surekli dönüyor

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı