MSI A520M-A Pro 4600MHz(OC) DDR4 soket AM4 M.2 mAT
Merhaba dostlar, anakartımda 1 tane Adata Legend 750 500GB M.2 SSD takılı fakat 1 tane daha M.2 SSD takmak istiyorum böyle bir şey yapabilir miyim?
Anakart üzerinde takabileceğimiz ekstra bir hazne, eklenti var mı?
Aynı anakart için arkadaşın biri "1TB NVMe alıp PCI-e-X1 v3.0 yuvasına takmayı düşünüyorum" diye bir şey yazmış bu konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
Ana kartta sadece 1 adet M.2 SSD yuvası var, bahsettiğiniz yuva anakarta fazladan M.2 SSD takmak için kullanılan dönüştürücülerdir, M.2 SSD'yi bu dönüştürücüye takıyorsunuz, dönüştürücüyü de anakartın PCI-e X1 yuvasına(görseldeki kırmızı yuvarlak)takıyorsunuz. Tabii ne kadar sağlıklı olur bilemem, araştırabilirsiniz, ürünü aşağıya link olarak bırakıyorum.
Ancak bu şekilde X1 yuvasına taktığınız M.2 SSD'den @Recep Baltaş hocamın paylaştığı aşağıdaki tabloya göre en fazla 984.6 MB/s aktarım hızı alabilirsiniz.
Daha çok bilgisayarı oyun için kullanıyorum hocam.
Şöyle bir soru daha sorayım, SATA SSD mi SATA HDD mi almam daha mantıklı olur hız olarak SATA SSD, SATA HDD'ye göre çok fark eder mi sizin yorumunuz nedir?
Ana kartta sadece 1 adet M.2 SSD yuvası var, bahsettiğiniz yuva anakarta fazladan M.2 SSD takmak için kullanılan dönüştürücülerdir, M.2 SSD'yi bu dönüştürücüye takıyorsunuz, dönüştürücüyü de anakartın PCI-e X1 yuvasına(görseldeki kırmızı yuvarlak)takıyorsunuz. Tabii ne kadar sağlıklı olur bilemem, araştırabilirsiniz, ürünü aşağıya link olarak bırakıyorum.
Ancak bu şekilde X1 yuvasına taktığınız M.2 SSD'den @Recep Baltaş hocamın paylaştığı aşağıdaki tabloya göre en fazla 984.6 MB/s aktarım hızı alabilirsiniz.
Daha çok bilgisayarı oyun için kullanıyorum hocam.
Şöyle bir soru daha sorayım, SATA SSD mi SATA HDD mi almam daha mantıklı olur hız olarak SATA SSD, SATA HDD'ye göre çok fark eder mi sizin yorumunuz nedir?
NVMe ve SATA SSD'ler arasındaki temel farkları öğrenin. Modern sistemler için hangisinin daha iyi performans sunduğunu keşfedin.
www.kingston.com
Bu durumda SATA HDD'ler en fazla 120MB/s hızlarına ulaşabilirken SATA SSD'ler 550 MB/s hızlarına ulaşabilir, arada hız olarak büyük fark olmasına rağmen fiyat olarak neredeyse aynılar.
Sizin attığınız görseldeki ürün PCI-e X4 standardını destekliyor.
MSI A520M-A ana kartta PCI-e X1 yuvası mevcut, dolayısı ile bu dönüştürücü uyum sağlamaz.
Ayrıca PCI-e X1 M.2 SSD dönüştürücü kullanımında en fazla PCİ-e X1 veri yolu hızlarının alınabileceği de belirttim.
Yanlış olan nedir açıkça belirtir misiniz?