MSI A520M-A Pro 4600MHz(OC) DDR4 soket AM4 M.2 mAT
Merhaba dostlar, anakartımda 1 tane Adata Legend 750 500GB M.2 SSD takılı fakat 1 tane daha M.2 SSD takmak istiyorum böyle bir şey yapabilir miyim?
Anakart üzerinde takabileceğimiz ekstra bir hazne, eklenti var mı?
Aynı anakart için arkadaşın biri "1TB NVMe alıp PCI-e-X1 v3.0 yuvasına takmayı düşünüyorum" diye bir şey yazmış bu konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
Ana kartta sadece 1 adet M.2 SSD yuvası var, bahsettiğiniz yuva anakarta fazladan M.2 SSD takmak için kullanılan dönüştürücülerdir, M.2 SSD'yi bu dönüştürücüye takıyorsunuz, dönüştürücüyü de anakartın PCI-e X1 yuvasına(görseldeki kırmızı yuvarlak)takıyorsunuz. Tabii ne kadar sağlıklı olur bilemem, araştırabilirsiniz, ürünü aşağıya link olarak bırakıyorum.
Ancak bu şekilde X1 yuvasına taktığınız M.2 SSD'den @Recep Baltaş hocamın paylaştığı aşağıdaki tabloya göre en fazla 984.6 MB/s aktarım hızı alabilirsiniz.
Sizin attığınız görseldeki ürün PCI-e X4 standardını destekliyor.
MSI A520M-A ana kartta PCI-e X1 yuvası mevcut, dolayısı ile bu dönüştürücü uyum sağlamaz.
Ayrıca PCI-e X1 dönüştürücü kullanımında en fazla X1 hızlarının alınabileceği de belirttim.
Yanlış olan nedir açıkça belirtir misiniz?
Patlaştığım adaptörün pc tarafı PCI x8 dir. M2 tarafıda gen4e kadar destekler kardeşim biraz araştırırsan görürsün. Ben yinede buraya koyayım.Eki Görüntüle 1982085
PCI-e X4 standarda sahip dönüştürücüyü MSI A520M-A Pro ana kartta PCI-e X16 veri yolu dışında herhangi bir yuvaya takamazsınız, PCI-e X16 yuvasında ekran kartı olacağından geriye sadece PCI-e X1 yuvası kalıyor, bu PCI-e X4 dönüştürücüyü de PCI-e X1 yuvasına takamazsınız.
Sizinle daha fazla muhatap olmayacağım.
Konu çözüm olarak işaretlenmiş, çözüm olmadığını düşünüyorsanız raporlayabilirsiniz.