MSI AEGIS 3 alınır mı?

StreetMan

Kilopat
Selam dostlar MSI Aegis 3 almayı düşünüyorum.
Ama içinde 16 GB RAM olmasını istiyorum ürün özelliklerini araştırdım en fazla ne kadar RAM takılacağını göremedim bir bakarsanız sevinirim. Bilgisayar alınmaz diyorsanız 6500 TL'ye bir PC önerirseniz sevinirim kasa olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu ne böyle aga? 4/4 işlemcili bilgisayarı 6500'e satmak... Hem de 8 GB RAM ile.

O paraya bu sistemi katlayıp dörte çarpacak sistemler dizilir, arkadaşlar yardım edecektir. Ama sakın o PC'yi almak gibi bir gaflette bulunma...

Kafadan 5000 liraya daha iyisi.

KENDINEMUZİSYEN-9416/Intel i5 9400F/MSI GTX 1660 ARMOR 6G OC/8GB RAM/480GB SSD/Gaming Bilgisayar | ITOPYA

4/4 işlemci yerine 6/6 çok daha yüksek IPC'li işlemci.
Daha iyi ekran kartı.
480 GB SSD.
Uygun fiyata 16 GB RAM'e çıkabilme fırsatı.
1000 lira farka (6000 lira) RTX 2060'ya çıkabilme fırsatı.
+400-500'e de RAM eklesen 6500 eder.

Tavsiyem bu tür bir sistem gözünüze kestirin (itopya ve inventus'ta bol bol var). RTX 2060 + 16 GB RAM ile 6500'e rahatça sığıyor.

Anladım tavsiyeleriniz için teşekkür ederim yanında monitörle birlikte 7700 tl oluyor aldığım ilk maaşla ödemeye çalışırım. Peki bu bilgisayar overclock edilebiliyor mu?

Son düzenleme:
O sistemi sadece örnek olarak atmıştım, sadece saniyeler içerisinde daha iyisi bulunabilir anlamında. O sistemin güç kaynağı overclocka elverişli değil, pek nefes boşluğu yok. İşlemci kiliti, ekran kartının soğutması da oc'ye elverişli değil. Zaten OC'ye ihtiyaç duyacak bir sistem de değil.

İşlemci tarafında Intel + overclock istiyorsanız k ibareli işlemcilere ciddi paralar ödemek lazım.

AMD tarafında Ryzen 2600lere ortalama VRM kaliteli bir anakartla OC yapılabilir.

JAHREIN ELITE /Amd Ryzen 5 2600/Msi RTX 2060 VENTUS 6G OC/8GB DDR4/480GB SSD/Gaming Bilgisayar | ITOPYA

Şu sistem işinizi görecektir. İşlemciye overclock yapmak istiyorsanız +200 liraya soğutucu (Hyper Cooler Master), +140 liraya B450M Gaming anakart, ekran kartı için de +130 liraya 2060 Gaming seçmenizi öneririm.

+8 GB RAM ekleyince de 6500 lira gibi bir miktara geliyor. İlk attığım sistemden çok daha iyi ve verimli olacaktır.

Dediğim bileşenlerin önemi:

-İşlemciye overclock yapmak için ortalama bir aftermarket soğutucu şart
-Yine işlemciye yapılan overclockun stabil olması için daha fazla VRAM fazı ve daha kaliteli VRM bileşenleri olan anakart şart
-Ekran kartına daha iyi overclock yapabilmek için daha iyi ısı bloğu olan ekran kartı şart
-Sistemden optimal performans alınması için RAMlerin 16 GB ve 2X8 konfigürasyonunda alınması şart

Tabii OC yapmayacaksanız ek teferruatlara gerek olmayabilir. Ama böyle bir tutkunuz varsa dediğim eklemeleri yapmanız sizin hayrınıza olacaktır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı