Çözüldü MSI Afterburner D3D11 FPS'in yanındaki ms nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
İyi geceler, MSI Afterburner üzerinden oyun içi değerlerime bakıyorum ve D3D11'in yanında FPS yazıyor onun yanında ise ms değeri yazıyor. Ms sürekli 30-40'larda geziyor ama olması gereken 2-3 falan diye biliyorum. Dediğim ms nedir ve bunun sebebi nedir?

Çözüm
Ekrana gelen kareler arası gecikmeyi gösteriyor. Ekran görüntüsü atar mısınız? FPS yükseldikçe ms düşer.
Ekrana gelen kareler arası gecikmeyi gösteriyor. Ekran görüntüsü atar mısınız? FPS yükseldikçe ms düşer.

Çözüm
1657489058580.png

Buyurun , Battlefield 5'te RX 570 ile high-low karışık. İşlemci sıcaklığının farkındayım olması gerekenden 6-7 derece fazla termal macun yenileyeceğim.
Frametime. Bir karenin çizilme süresini gösteriyor.

1 saniye içindeki FPS'lerin aralarındaki çizilme farkı süreleridir. Yani 100 FPS aldığınız yerde 10 ms farklarla çizim gerçekleşir. Basit hesapla 1000/FPS = MS (*ortalama olarak)

Ama bu yükselince FPS'im düşüyor gibi geldi bana? Her FPS'im 55 50 falan olduğunda ms 30-40 oluyor.

Evet normal. Yukarıda da FPS yükselince ms düşer dedim. FPS düşünce de ms yükselir. Ne kadar düşük FPS, o kadar fazla gecikme.

Ama bu yükselince FPS'im düşüyor gibi geldi bana? Her FPS'im 55 50 falan olduğunda MS 30-40 oluyor.

%1 ve binde1 FPS değerlerinizde etkiliyor bunu. Yani FPS düştüğünde MS değeri yükselir. Bu da çizim süresinin geç olması yani görüntüde gecikmelerin yaşanmasına sebep olmakta.

Sizin sistemdeki sorun başka bence. CPU %100 kullanılırken GPU sadece %82 kullanılıyor. Hep mi böyle bu? Performanstan memnun değilseniz tüm sistemi belirterek bununla ilgili bir konu açabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı