MSI Afterburner GPU kullanımı %0 gözükme problemi

dogukan.1903

Hectopat
Daha fazla  
Bir bilgisayar aldım ikinci el 3-4 gün oldu. RX 470 4 GB Gaming X var içinde. (G4560-Z270A PRO - 8GB RAM - 120GB SSD- 500GB HDD). MSI Afterburner'ı indirip denemek istedim. Technopat'ın videosundan yararlanıp ayarları yaptım fakat oyuna girince GPU kullanımı sürekli %0 olarak gözüküyor. Görev yöneticisinden baktığımda ise gözüküyor. Lütfen yardım eder misiniz?
(Ekran kartı sürüm 18.12.2, MSI Afterburner 4.5.0, RivaTuner 7.1.0)

Son düzenleyen: Moderatör:
Denedim fakat sonuç yok. Afterburnerın içinden "enable unified gpu usage monitoring" aktif ettim yine olmadı. Başka bir çözümü var mıdır? Windows sürümüm 1803.
Ekran Alıntısı (1277 x 1017).jpg

Ayarlardan izleme kısmında bir terslik olabilir. Yada sürücün güncel zaten oyundayken Alt+R tuşlarına basarak Redeon overlay'ı açıp ordan performans izleme sekmesinden metrik seçenekleri olması lazım o sekmenin altından açabilir ve fps sıcaklık kullanım gibi ayarları ekrana verebilirsin.

Dediğini açtım . Performans izleden en üstte overlay kapalıydı açık konuma getirdim. Oyuna girdim şimdi ne oyunda nede oyunu alta aldığımda açılıyor. Allahım inşallah ekran kartı bozuk olmaz.

Performans izleme>metrik seçenekleri>metrikleri gösteri açcaksın. bunu masaüstünde de yapsan oyundada yapsan çıkması lazım. Tekrar dene araştır baktın olmuyor DDU ile ekran kartı sürücünü silip tekrar yükleyip dene. Ama olması lazım ve ayrıca öyle hemen bozulcak bi durum yok çünkü afterburnerda değerlerin çıkıyor sadece ekrana gelmede sıkıntı var. Afterburnerıda tekrar silip kurabilirsin.

AMD'nin driverlarıyla ilgili bir sorun bu. Bende de RX 480 8G var, kaç ay önce yaptığım bir driver güncellemesinden sonra böyle oldu. Afterburnerda GPU Usage %0 gözüküyor sürekli. Oyun içinde Ctrl + Shift + O kısayolunu kullanarak Radeon'un kendi overlayini açabilirsiniz GPU kullanımına bakmak için. Format vs. atmanıza gerek yok ben kaç kere attım farklı nedenlerden dolayı hepsinde böyleydi. :D

@dogukan.1903 Dediğim gibi büyük ihtimal driver-Afterburner uyuşmazlığı. Buradan isim verebiliyor muyuz bilmiyorum ama yakın zamanda bir Donanım kanalının topladığı RX 5XX li bir bilgisayarın incelemesinde de aynı şekilde %0 görünüyordu Afterburner ile. Kafanıza takıldığı anda Ctrl + Shift + O kombinasyonu ile Radeon'un kendi overlayi ile kontrol edebilirsiniz. Kartınızda sıkıntı falan yok kafanıza takmadan güle güle kullanın :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı