Çözüldü MSI Afterburner ile yapılan OC ayarını geri alma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Deff

Femtopat
Selam, ben MSI Afterburner üzerinden OC yaptım ve galiba işlemciye OC yapmış oldum. İşlemcim temel hızı 3.6GHz'ken hep 3.6 GHz üzerinde çalışıyor ve hep değişiyor. 4'ü falan görüyor. MSI Center'dan işlemci sıcaklığına baktığımda boştayken 60 ila 80 arasında değiştiğini ve çoğunlukla 70 üzeri olduğunu fark ettim. Bu arada bilgisayarı 2021'de aldım ve hiç temal macun kullanmadım pek bilgili biri olmadığım için. Bu durumda ise yapılan OC'yi geri almak istiyorum.

Çözüm
Onu yaptım ve sadece fan hızı ayarıyla oynadım 100 yaptım olmuş mudur?

Yani ben bu dediğim dışında işlemciye hiçbir şey yapmadım termal macun yüzünden midir bu değerler?

İşlemciye bir şey yapmamışsınız. Anlamıyorsunuz beni. MSI Afterburner ekran kartını etkiler. İşlemciye bir etkisi olmaz. Fakat eğer belirttiğiniz sıcaklık işlemciye aitse, kasanızın içini vs. temizleyin, termal macun yenileyin.
Onu yaptım ve sadece fan hızı ayarıyla oynadım 100 yaptım olmuş mudur?

Yani ben bu dediğim dışında işlemciye hiçbir şey yapmadım termal macun yüzünden midir bu değerler?

İşlemciye bir şey yapmamışsınız. Anlamıyorsunuz beni. MSI Afterburner ekran kartını etkiler. İşlemciye bir etkisi olmaz. Fakat eğer belirttiğiniz sıcaklık işlemciye aitse, kasanızın içini vs. temizleyin, termal macun yenileyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Yok hocam anladım da merak ettim başka bir sebebi var mıdır diye en kısa zamanda termal macun süreceğim işlemciye. Sizi sıkmış veya sinir etmişsem özür dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…