owenjaw
Decapat
Merhaba, bilgisayarımı yeni upgrade ettim ve MSI Afterburner indirmek istedim. Ama gerçek site yerine reklam siteden indirmişim. Zaten tam kurma işlemi sırasında trojan olduğunu anladım ama çoktan kurmuştu zaten, Windows Defender hemen tespit etti. Ama bilmediğim bir program kuruldu içine. Nerede aratırsam aratayım bulamıyorum program ile ilgili bir şey. Tüm hesaplarımdan çıkış yaptım, 2 aşamalı doğrulamalarımın hepsini açtım. Ethernet ve güç kablomu söküp modemimi resetledim. Pazartesi günü de format attırmaya götüreceğim.
Sorum şu, sizce BIOS'a yerleşmiş olabilir mi? BIOS'a yerleşmemişse RAM'e yerleşmiş olabilir mi? Malwarebytes ile tarama yaptım ama bulamadı bir şey, çok güvenmedim. O formatı attırıcam her türlü. Elimde programın görümtüsü mevcut, dediğim gibi nerede aratırsam aratayım bulamıyorum programla ilgili bir şey. Birkaçınız bilgi verirse belki içime su serpilir. Yardım ederseniz çok sevinirim.

Sorum şu, sizce BIOS'a yerleşmiş olabilir mi? BIOS'a yerleşmemişse RAM'e yerleşmiş olabilir mi? Malwarebytes ile tarama yaptım ama bulamadı bir şey, çok güvenmedim. O formatı attırıcam her türlü. Elimde programın görümtüsü mevcut, dediğim gibi nerede aratırsam aratayım bulamıyorum programla ilgili bir şey. Birkaçınız bilgi verirse belki içime su serpilir. Yardım ederseniz çok sevinirim.