MSI Afterburner lım1 tempura hatası

PHX LaraCroft

Kilopat
Katılım
22 Mart 2017
Mesajlar
106
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İki gündür oyun oynayamıyorum sebebi muhtemelen bu uyarı bu durumu nasıl çözebilirim? Oyunu oynar iken Alt+Tab yapıp YouTube üzerinden müzik açtıktan sonra böyle oldu. Ekran kartı RTX 3060 97W.
 

Dosya Ekleri

  • ewil west.jpg
    ewil west.jpg
    165,9 KB · Görüntüleme: 30
NVIDIA GPU'larda performans limit sebeplerini gösteren böyle bir belirtici var. Mesela yeterli yük altında olmadığında NO LOAD yazar LIM'de.

1683718564750.png

1683718721006.png


GPU sıcaklığı yüksek olduğunda throttle olur. Olduğu zaman ise limit sebebini TEMPERATURE olarak görürsün. Ha bi' 10 saniyeliğine veya 1 dakikalığına olup düzeldiyse ve normalde de alman gereken performansı alıyorsan sıkıntı yok, orayı göz ardı edebilirsin. Eğer her zaman TEMPERATURE yazıyorsa sıcaklık sorunun olabilir.
 
Ben daha ekran kartınının 90 derece olduğunu dahi görmedim dediğim şekilde durduk yere böyle oldu ve oyun oynayamıyorum. Perfermans limit değerlerini nereden görebilirim o ekranı nereden açtınız ?

Oyun ekranı açılır açılmaz direk bu şekilde oluyor ekran kartı ısı değeri de 49 derece ısı ile alakalı anormal bir durum söz konusu değil sanırım
 

Dosya Ekleri

  • 2.jpg
    2.jpg
    191,6 KB · Görüntüleme: 22
Ben daha ekran kartınının 90 derece olduğunu dahi görmedim dediğim şekilde durduk yere böyle oldu ve oyun oynayamıyorum.
Başka oyunlarda da ve FurMark gibi stres testlerinde de aynı sıkıntı var mı? Denemediysen dene.
Perfermans limit değerlerini nereden görebilirim o ekranı nereden açtınız?
Kendisi HWiNFO64 isimli bir program. Sistemdeki parçalara ait sıcaklık, voltaj vs. gibi değerleri gösteriyor. İstersen indirebilirsin ama aynı şey olduğunda bu sefer orada Performance Limit - Thermal'ın değeri Yes olacak. Bir şey değişmeyecek yani.

1683735103330.png


Oyun ekranı açılır açılmaz direkt bu şekilde oluyor ekran kartı ısı değeri de 49 derece ısı ile alakalı anormal bir durum söz konusu değil sanırım.
Valla dediğim gibi başka oyunlarda vs. denemek lazım.

Denersen sonuçları bana da söyle. Duruma göre bakalım.
 
Her oyunda aynı sorunu yaşadım ddu ile sürücüyü kaldırıp 531.68 sürücüsünü kurdum güncelden bir öncesi sorunum düzeldi. Sanırım sürücü ile alakalı bir sorun yaşadım. Cevaplarınız için teşekkür ederim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı