MSI Afterburner overclock bilgisayara zarar verir mi?

Suits

Centipat
Katılım
5 Ağustos 2022
Mesajlar
141
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Konu bulamadım laptopla alakalı. Konu başka azıcık da olsa FPS'imi arttırmak istiyorum. MSI Afterburner overclock yaparsam %120 yaparsam laptopa zarar verir mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bir sıkıntı çıkarmaz tabii ki de sıcaklıkları kontrol ettiğin sürece, masaustuyle aynı mantık ama laptoplar fazla ısındığı için pek de tavsiye edilmez. Zaten bazi üreticiler kendi uygulamalarina gerekli gördüklerinde OC koyuyor.
 
Kuvvetli bir soğutucu fanla olabilir aslında ısınma sorunu olmadan ama yine de sen bilirsin.
 
Hangi cihazı kullanıyorsunuz? Kullandığınız cihazın kendi kontrol merkezi uygulamasından oc yapabilirsiniz ancak cihazınızın sıcaklık durumunu yük altında ne seviyede olduğunu bilmeniz gerekiyor. Eğer sıcaklıklarınız iyi seviyedeyse oc yapabilirsiniz ancak bu sıcaklıkları arttıracağı için termal macun yenileme sürenizi kısaltacaktır. Mümkünse ve yeterince bilgi sahibi değilseniz 3. parti yazılımlara çok bulaşmayın.
 
MSI Afterburner bizdeki Victus dizüstünde yüksek işlemci kullanımına neden oluyor, sorunun kaynağı ne bilemiyorum, W11 mi yoksa 12500h mı yoksa... MSI afterburner'ın dizüstülerle pek uyumlu olmayabileceği tarzı yorumlar da gördüm ki overclock(hız aşırtma) için kullanılırsa daha büyük sorunlara neden olabilir. Tavsiyem yapmayın ve donanım verilerini takip etmek için de HWINFO64'ü kullanın.
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20220817_161601.jpg
    IMG_20220817_161601.jpg
    249 KB · Görüntüleme: 16

Yeni konular

Geri
Yukarı