MSI Afterburner overclock yapmak

Ekran kartının VRAM hızı.

OC'un amacı bu değil mi zaten?

Biraz farklı bir örnek olacak ama 1660S'de +500 memory clock vermek 5 FPS kadar etki yapıyor.

Nvida kartlarda memory clock'un +1500'e kadar yolu var. Tabii +1000 üstü için genelde biraz voltaj istiyor.
M.clock arttırmak bir kaç FPS arttırır. Ama kartı çok ısındırır, şahsen az önce OC yaptım. Stabiliteyide buldum. Yaklaşık 120 C.clock. 350 m.clock verdim. M.clock vermeden önce 67 69 derece arası gidiyordu. M.clock bastım direk 75 derece.

M.clock arttırmak bir kaç FPS arttırır. Ama kartı çok ısındırır, şahsen az önce OC yaptım. Stabiliteyide buldum. Yaklaşık 120 C.clock. 350 m.clock verdim. M.clock vermeden önce 67 69 derece arası gidiyordu. M.clock bastım direk 75 derece.

Ne kadar M.clock verdiniz?

Voltajı arttırdınız mı?

+1000 gibi değerlere çıkarmak 1-2 FPS'den öteye taşıyor bizi.

+100 M.clock başına 1 FPS falan artış oluyor.

Ne kadar M.clock verdiniz?

Voltajı arttırdınız mı?

+1000 gibi değerlere çıkarmak 1-2 FPS'den öteye taşıyor bizi.

+100 M.clock başına 1 FPS falan artış oluyor.
Hiç voltage vermedim.

1605709484736.png

Açıkçası laptoplarda yapmanızı tavsiye etmiyorum özellikle Memory clock ile oynamayın abimin bilgisayar laptop overclock yüzünden komple yandı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı