- Makaleler
- 1
OC yapma laptopa.
Isınmıyorsa yapılabilir.
Nasılsın kandes22 başkan?
Bunları moderatörler görürse senin de hâlini hatrını sorabilirler

OC yapma laptopa.
Nasılsın kandes22 başkan?
M.clock arttırmak bir kaç FPS arttırır. Ama kartı çok ısındırır, şahsen az önce OC yaptım. Stabiliteyide buldum. Yaklaşık 120 C.clock. 350 m.clock verdim. M.clock vermeden önce 67 69 derece arası gidiyordu. M.clock bastım direk 75 derece.Ekran kartının VRAM hızı.
OC'un amacı bu değil mi zaten?
Biraz farklı bir örnek olacak ama 1660S'de +500 memory clock vermek 5 FPS kadar etki yapıyor.
Nvida kartlarda memory clock'un +1500'e kadar yolu var. Tabii +1000 üstü için genelde biraz voltaj istiyor.
Süprizbozan yaptım.Isınmıyorsa yapılabilir.
Bunları moderatörler görürse senin de hâlini hatrını sorabilirler![]()
M.clock arttırmak bir kaç FPS arttırır. Ama kartı çok ısındırır, şahsen az önce OC yaptım. Stabiliteyide buldum. Yaklaşık 120 C.clock. 350 m.clock verdim. M.clock vermeden önce 67 69 derece arası gidiyordu. M.clock bastım direk 75 derece.
Hiç voltage vermedim.Ne kadar M.clock verdiniz?
Voltajı arttırdınız mı?
+1000 gibi değerlere çıkarmak 1-2 FPS'den öteye taşıyor bizi.
+100 M.clock başına 1 FPS falan artış oluyor.
Hiç voltage vermedim.
![]()
1750 idi.Stok hâlde Memory Clock ayarı kaçtı?
Core Voltage otomatik ayarlanıyor galiba, kendisi stok hâlden daha fazla voltaj vermiş olabilir.
1750 idi.
Şuanda PC de değilim fakat eski konularından bulabilirim.GPU-Z indirip resim atar mısınız?
Nvida tarafına +1000 M.Clock vermiş sayılıyorsunuz şuan.
Samsung bellek gelmiş olabilir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.