MSI Alpha 17 A4DEK-025XTR alınır mı?

Hocam monster iade sebebiniz nedir acaba? Ve hangi model
tulpar 20.3.2, ürün 2 haftadır serviste. linkteki sorunların hiçbirini tespit edemediler. (evet 95'i görmesi normalmiş ama turbo fan vs. yetersiz kalıyor ısıyı aşağı çekemiyor)

Hocam MSI Alpha 15 için iade raporu alırken servisle görüştüm, İnce ekranların hepsinde ışık sızması olduğunu belirtti karar sizin ama tabi ki monster ile MSI karşılaştırılmaz bence alabiliyorsanız Alpha 17 bakın soğutması daha iyi.

alpha 17 bütçemi aşıyor, arada olduğu gibi 12800lere inerse alabilirim ama beklemek çok riskli dolar artıyor hala. ince eklranlarda sızma oluyor tabi de, bazı arkadaşların çok can sıkıcı boyutlardaydı

Hocam çok geçmiş olsun,çok üzüldüm ya ( inşallah hallolur sıkıntı..Biosta ben ekran kartına dair birşey görememiştim

alpha 17 bütçemi aşıyor, arada olduğu gibi 12800lere inerse alabilirim ama beklemek çok riskli dolar artıyor hala. ince eklranlarda sızma oluyor tabi de, bazı arkadaşların çok can sıkıcı boyutlardaydı
Hocam karar sizin, fiyat hakkında şunu söylemek istiyorum firma ismi vermiyorum bir firma var piyasaya ambargo koymuş bir sürü ürünü var konfigüre edilmiş fiyatı bu firma belirliyor bence sizlerde fark ettiniz mi bilmiyorum.
Başkasının 13 e sattığı ürünü 18 e koyuyorlar çok seçenekli olarak.

@FalconBey Alpha serisi için bahsediyorsanız farkettim hocam durumu.

@6iantguy Hocam.Alpha aklınıza yatmıyorsa almanızı tavsiye etmem. Laptop ısınır falan diyorlar, orta hallice oyunlarda 90 derecelere razı oluyorlar. Ne kadar uzun ömürlü olabilir bu durumda bilmiyorum. Kafadan daha kısa sürede bakım isteyecek. Şöyle de bir şey var, bütçeniz çok yüksek değilse(yeterince yüksek ama ülke şartları malum) kesinlikle bir şeylerden kısmanız gerekiyor. Ekran olur, pil olur, kasa kalitesi olur vs. Bu yüzden öncelikler önemli. Ben ekranı yeterli derim, bir başkası çamur gibi der, ki dediler Alpha ekranı için.

@AGO Sağolun hocam, onarım sırası bekliyor. Yarın bakarlar umarım. Sizin girdiğiniz kısım normal BIOS. Bir de BIOS içinde erişilen Advanced Bios var, kısayol tuşu ile erişiliyor. Esas ayarlar orada yer alıyor. Soruna dair bi başlık açtım ancak MSI henüz yanıt vermedi. Muhtemelen Nvidia ekran kartlı bir laptop için oluşturulan Bios yazılımını konfigüre ettiler ancak birkaç şeyi unutmuşlar belli ki. Herhalde BIOS o ayardan sonra Nvidia GPU aradı, baktı baktı yok, kafayı yedi. Eski sistemde alıştığımın dışında onlarca ayar var ancak başıma gelen bu olaydan sonra tekrar uğraşır mıyım, sanmıyorum.

Edit: Advanced Biosta bahsettiğim ayarların olduğu kısım;

Yalnızca AMD ile ilgili bu sayfa gibi birkaç sayfa dolusu ayar var.

İfadeler: AGO
Hocam benim değişim işlemim tamamlandı bu arada. İyi ki değiştirmişim, iyi geldi bu sefer. Aşağı ekledim fotoları. Kurulumu yaptım o yüzden..Cinebench multi core 10930 , single core 1250, extreme performance açıkken..Aida extreme bugun yapıcam kısmetse. Furmark yaptım fakat, iki ekran kartını aynı anda teste sokuyor. O yüzden GL75 kadar alamadı. GL75 furmark 1080p benchmark 87 fps idi , Alpha 17'de 76 fps çıktı. Stres testinde ise 17 fps çok düşük, sebebi işte onboard ekran kartını işin içine dahil etmesinden..GL75'te sadece 1660ti ile yapıyordu ve 36 fps almıştı.

Klavye için steelseries yüklemedim henüz,akşam vaktim oluyor ancak. Usb girişleri çalışıyor,2 arkadaşta sıkıntı vardı ne oldu en son bilmiyorum. Nahimic'le sesler çok iyi. Kesin yüklenmeli. Fan devirleri vs normal. Ekran yansıtma da problemsiz,1 arkadaşta problem vardı yansıtma konusunda. Ben sadece 2. ekran olarak kuramadım tv'yi veya uzatma olarak 1. ekranın devamı şeklinde. Ama fazla da uğraşmadım. Tekrar denicem. Bluetooth kulaklık da gecikme olmadan çalışıyor. Maşallah diyeyim kısacası. İçinde gelen driver'ları one touch install olarak kurdum. Herkese de o şekilde yapmalarını tavsiye ederim. Sadece steelseries ve nahimic uygulamasını sonradan kurmuş olucam. Nahimic driver da vardı diskte. Crystal dismark testi de yaptım fakat normal çıkması gereken değerleri tam bilmiyorum. 1950mb-950 mb şeklinde çıktı ilk ikisi.Bütün testleri tekrar yapıp görsel paylaşmayı düşünüyorum haftasonu.

Şu an CPU max frekans kontrolü yapmak istiyorum,cinebench yaparken daldım unuttum. Furmark'ı düzgün nasıl yapabilirim ona bakıcam. Aida64 testi yapıcam. Bir de ram'leri çift kanal olarak kullanma vs birşey konuşuluyordu. Onu da yapmam gerek tekrar okuyup,performans artacaksa..Bu şekilde yani vaziyet.

Bu süreçte benim etiketlediğim ve ışık sızması konusunda gelip fikrini söyleyen herkese çok teşekkür ederim. Hakkınızı helal edin. Ayrıca GL75'i verip Alpha 17 almamda teşvik eden @Radeon RX 5500M dostuma da tekrar teşekkür edeyim.
@ue666 @Ryukly @Qiest @Meras35 @Velydagi @Radeon RX 5700M @nightwalkerr @Erprof121 @UniqueTeaR unuttuğum arkadaşlar varsa affola.

@ue666 dostuma da ayrı bir satır açmam gerek. Katkısı büyüktür. Deneyimlerini detaylarıyla aktarıyor sağolsun.

Son düzenleme:
Kaç derecelerde geziyor benchmark yaparken?

İfadeler: AGO
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…