Hocam monster iade sebebiniz nedir acaba? Ve hangi modelmonster paramı iade eder etmez alacağım ama panel işi korkutuyor beni, zaten monster hevesimi kaçırdı yeterince. siz ne tavsiye edersiniz?
tulpar 20.3.2, ürün 2 haftadır serviste. linkteki sorunların hiçbirini tespit edemediler. (evet 95'i görmesi normalmiş ama turbo fan vs. yetersiz kalıyor ısıyı aşağı çekemiyor)Hocam monster iade sebebiniz nedir acaba? Ve hangi model
alpha 17 bütçemi aşıyor, arada olduğu gibi 12800lere inerse alabilirim ama beklemek çok riskli dolar artıyor hala. ince eklranlarda sızma oluyor tabi de, bazı arkadaşların çok can sıkıcı boyutlardaydıHocam MSI Alpha 15 için iade raporu alırken servisle görüştüm, İnce ekranların hepsinde ışık sızması olduğunu belirtti karar sizin ama tabi ki monster ile MSI karşılaştırılmaz bence alabiliyorsanız Alpha 17 bakın soğutması daha iyi.
Hocam çok geçmiş olsun,çok üzüldüm yaKurun hocam, sesi zenginleştiriyor. Mikrofonla ilgili ayarları da yapılandırabiliyorsunuz.
Hocam Driver bölümü hariç hepsini silip yeni bölüm oluşturup kurulum yapabilirsiniz.
Dün BIOS ayarlarında gezinirken birincil grafik kartı vs. ayarlara bakındım. Bir iki ayarı değiştirdim onboard ekran kartını kullandı sadece. Sonra o ayarları geri aldım. Nvidia dGPU(Nvidia kısmını ben de garipsedim) adındaki ayarı açında film koptu. Ekran tamamen gitti, sonra da açılmadı. Alttaki Clear CMOS tuşuna iğne ile bastım ancak farkeden bir şey olmadı. Garantiye göndereceğim cihazı. Muhtemelen BIOS bozuldu, çipte sorun yoksa ve eğer düşündüğüm gibi yedek bir BIOS varsa ana BIOS çipini kısa devre yapmak suretiyle yedek BIOS üzerinden sistemi açarak yedek BIOS'u ana BIOS üzerine yazmak suretiyle çözülür diye düşünüyorum. Aksini düşünmek istemiyorum şimdilik çünkü parça değişimi gerekebilir. Kısaca BIOS sorunlu, pek değişiklik yapmanızı tavsiye etmiyorum. MSI globale durumla ilgili bilgi vermekle birlikte BIOS güncellemesinin şart olduğunu, sürücü konusunda da bu seri özelinde çok ilgisiz davrandıklarını ilettim. Geri dönüşleri nasıl olacak bilmiyorum. Servisle konuşmamda bu duruma ek olarak SSD yükseltmesi durumunda garanti durumunu sordum. Cihaza zarar vermediğiniz sürece MSI buna müsaade ediyor yanıtı aldım. Hem MSI global hem servis süreçleri ile ilgili bilgi veririm.
Hocam karar sizin, fiyat hakkında şunu söylemek istiyorum firma ismi vermiyorum bir firma var piyasaya ambargo koymuş bir sürü ürünü var konfigüre edilmiş fiyatı bu firma belirliyor bence sizlerde fark ettiniz mi bilmiyorum.alpha 17 bütçemi aşıyor, arada olduğu gibi 12800lere inerse alabilirim ama beklemek çok riskli dolar artıyor hala. ince eklranlarda sızma oluyor tabi de, bazı arkadaşların çok can sıkıcı boyutlardaydı
Hocam benim değişim işlemim tamamlandı bu arada. İyi ki değiştirmişim, iyi geldi bu sefer. Aşağı ekledim fotoları. Kurulumu yaptım o yüzden..Cinebench multi core 10930 , single core 1250, extreme performance açıkken..Aida extreme bugun yapıcam kısmetse. Furmark yaptım fakat, iki ekran kartını aynı anda teste sokuyor. O yüzden GL75 kadar alamadı. GL75 furmark 1080p benchmark 87 fps idi , Alpha 17'de 76 fps çıktı. Stres testinde ise 17 fps çok düşük, sebebi işte onboard ekran kartını işin içine dahil etmesinden..GL75'te sadece 1660ti ile yapıyordu ve 36 fps almıştı.Ölü piksel var mı diye de kontrol edin hocam. Sürücüleri ve gerekli programları yükleyince fanları, sıcaklık değerlerini, klavye tuşlarını, touchpadi, usb portlarını kontrol edin. Furmark, Cpu–Z stres testi, CrystalDiskMark SSD testi yapın. Ardından oyunlara geçip test edebilirsiniz.
@ue666 dostuma da ayrı bir satır açmam gerek. Katkısı büyüktür. Deneyimlerini detaylarıyla aktarıyor sağolsun.Hocam benim değişim işlemim tamamlandı bu arada. İyi ki değiştirmişim, iyi geldi bu sefer. Aşağı ekledim fotoları. Kurulumu yaptım o yüzden..Cinebench multi core 10930 , single core 1250, extreme performance açıkken..Aida extreme bugun yapıcam kısmetse. Furmark yaptım fakat, iki ekran kartını aynı anda teste sokuyor. O yüzden GL75 kadar alamadı. GL75 furmark 1080p benchmark 87 fps idi , Alpha 17'de 76 fps çıktı. Stres testinde ise 17 fps çok düşük, sebebi işte onboard ekran kartını işin içine dahil etmesinden..GL75'te sadece 1660ti ile yapıyordu ve 36 fps almıştı.
Klavye için steelseries yüklemedim henüz,akşam vaktim oluyor ancak. Usb girişleri çalışıyor,2 arkadaşta sıkıntı vardı ne oldu en son bilmiyorum. Nahimic'le sesler çok iyi. Kesin yüklenmeli. Fan devirleri vs normal. Ekran yansıtma da problemsiz,1 arkadaşta problem vardı yansıtma konusunda. Ben sadece 2. ekran olarak kuramadım tv'yi veya uzatma olarak 1. ekranın devamı şeklinde. Ama fazla da uğraşmadım. Tekrar denicem. Blutooth kulaklık da gecikme olmadan çalışıyor. Maşallah diyeyim kısacası. İçinde gelen driver'ları one touch install olarak kurdum. Herkese de o şekilde yapmalarını tavsiye ederim. Sadece steelseries ve nahimic uygulamasını sonradan kurmuş olucam. Nahimic driver da vardı diskte. Crystal dismark testi de yaptım fakat normal çıkması gereken değerleri tam bilmiyorum. 1950mb-950 mb şeklinde çıktı ilk ikisi.Bütün testleri tekrar yapıp görsel paylaşmayı düşünüyorum haftasonu.
Şu an CPU max frekans kontrolü yapmak istiyorum,cinebench yaparken daldım unuttum. Furmark'ı düzgün nasıl yapabilirim ona bakıcam. Aida64 testi yapıcam. Bir de ram'leri çift kanal olarak kullanma vs birşey konuşuluyordu. Onu da yapmam gerek tekrar okuyup,performans artacaksa..Bu şekilde yani vaziyet.
Bu süreçte benim etiketlediğim ve ışık sızması konusunda gelip fikrini söyleyen herkese çok teşekkür ederim. Hakkınızı helal edin. Ayrıca GL75'i verip Alpha 17 almamda teşvik eden @Radeon RX 5500M dostuma da tekrar teşekkür edeyim.
@ue666 @Ryukly @Qiest @Meras35 @tempZ @Radeon RX 5700M @nightwalkerr @Mamdiuf @UniqueTeaR unuttuğum arkadaşlar varsa affola.
![]()
![]()
Kaç derecelerde geziyor benchmark yaparken?Hocam benim değişim işlemim tamamlandı bu arada. İyi ki değiştirmişim, iyi geldi bu sefer. Aşağı ekledim fotoları. Kurulumu yaptım o yüzden..Cinebench multi core 10930 , single core 1250, extreme performance açıkken..Aida extreme bugun yapıcam kısmetse. Furmark yaptım fakat, iki ekran kartını aynı anda teste sokuyor. O yüzden GL75 kadar alamadı. GL75 furmark 1080p benchmark 87 fps idi , Alpha 17'de 76 fps çıktı. Stres testinde ise 17 fps çok düşük, sebebi işte onboard ekran kartını işin içine dahil etmesinden..GL75'te sadece 1660ti ile yapıyordu ve 36 fps almıştı.
Klavye için steelseries yüklemedim henüz,akşam vaktim oluyor ancak. Usb girişleri çalışıyor,2 arkadaşta sıkıntı vardı ne oldu en son bilmiyorum. Nahimic'le sesler çok iyi. Kesin yüklenmeli. Fan devirleri vs normal. Ekran yansıtma da problemsiz,1 arkadaşta problem vardı yansıtma konusunda. Ben sadece 2. ekran olarak kuramadım tv'yi veya uzatma olarak 1. ekranın devamı şeklinde. Ama fazla da uğraşmadım. Tekrar denicem. Bluetooth kulaklık da gecikme olmadan çalışıyor. Maşallah diyeyim kısacası. İçinde gelen driver'ları one touch install olarak kurdum. Herkese de o şekilde yapmalarını tavsiye ederim. Sadece steelseries ve nahimic uygulamasını sonradan kurmuş olucam. Nahimic driver da vardı diskte. Crystal dismark testi de yaptım fakat normal çıkması gereken değerleri tam bilmiyorum. 1950mb-950 mb şeklinde çıktı ilk ikisi.Bütün testleri tekrar yapıp görsel paylaşmayı düşünüyorum haftasonu.
Şu an CPU max frekans kontrolü yapmak istiyorum,cinebench yaparken daldım unuttum. Furmark'ı düzgün nasıl yapabilirim ona bakıcam. Aida64 testi yapıcam. Bir de ram'leri çift kanal olarak kullanma vs birşey konuşuluyordu. Onu da yapmam gerek tekrar okuyup,performans artacaksa..Bu şekilde yani vaziyet.
Bu süreçte benim etiketlediğim ve ışık sızması konusunda gelip fikrini söyleyen herkese çok teşekkür ederim. Hakkınızı helal edin. Ayrıca GL75'i verip Alpha 17 almamda teşvik eden @Radeon RX 5500M dostuma da tekrar teşekkür edeyim.
@ue666 @Ryukly @Qiest @Meras35 @tempZ @Radeon RX 5700M @nightwalkerr @Mamdiuf @UniqueTeaR unuttuğum arkadaşlar varsa affola.
Eki Görüntüle 1040504Eki Görüntüle 1040505
@ue666 dostuma da ayrı bir satır açmam gerek. Katkısı büyüktür. Deneyimlerini detaylarıyla aktarıyor sağolsun.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.