MSI Alpha 17 A4DEK-025XTR alınır mı?

Yok hocam, direkt sıfır kutulu alıyorum. Size ne çıktıysa bana da o. Yetkili servis bunu bana aktardı. "Bu durum azalır ama artmaz, bezeli sökelim ışık sızması olmadığını görürsünüz". Bezel panele sıkı sıkıya yapışmış vaziyetteydi üç üründe de. Bazı TV ve monitörlerde çerçeveyi çıkarıp bant çekiliyormuş dedim. "O eski tip ekranlar için ekranla bezel arasından sızan ışığı önlüyor. O ekranlarda sızmanın olduğu yerden bakarsanız net bir ışık görürsünüz, bunlarda öyle bir durum yoktur" dediler. Panel değişse de sağlam olması için yapıştırdığımız zaman yeni panelde de olabilir dedi. Çok bir şey değişmez ama müşteri memnuniyeti açısından değişim talebinde bulunuruz, bizim için sorun değil dediler.

@Mamdiuf Yeni gördüm hocam, çok oyunum var dijital hesaplarda ama internet bağlantısı sıkıntılı olduğundan oyunlarda pek deneme fırsatım olmadı. CS:GO ve Valorant oynadım. Hatırladığım değerler CS:GO 1080p Yüksek ~200 fps, Valorant 1080p Yüksek ~180 fps bandındaydı. Sıcaklıklar CPU–GPU: 75–60 derece, otomatik modda. SSD 1950 okuma 950 yazma, Furmark testi fps stabildi, stres testinde maks 91 dereceyi gördüm, 80 dolayları seyretti. Bu bilgisayarı denemek için öne sürülemez ama bir de yeğenim Pubg Mobile yüklemiş, maks 90 veriyor oyun zaten, onu da rahatlıkla oynattı.

Geldiği zaman Watch Dogs, Ark, AC Odyssey gibi oyunlarda da deneyeceğim inşallah(Bu sefer fiberli komşuya yatıya gideceğim😁)

@Radeon RX 5500M Estağfurullah hocam.

@AGO Böylece iade ederim derseniz bilemem. İçime sinmezse değiştiririm derseniz kurulum gerçekleştirip açıp bi dizi film izleyebilirsiniz. Bunları yaparken rahatsız etmiyorsa oyunlarda falan da rahatsız etmeyecektir. En çok gece, geniş formatta(alt ve üstte siyah şerit olan) film izlerken belli olur. Bu durum rahatsız etmiyorsa dert etmeyin.


Edit: Özellikle 5600m ekran kartlı Dell ile yapılan testlerdeki oyunları test etmeyi amaçlıyorum. Dell kötü bir soğutma ile handikap elde etti, etmekle de kalmadı 5600m ekran kartında bütün testler o cihazlarla yapıldı. 5700m kartlı AlienWare laptopta dank etti sanırım.
@Radeon RX 5500M
Hocam sizde ram çift kanal değil mi ?
Çünkü ben valorant 130 alıyorum şuan tek kanal da
Cs de 140
Mesela @Ryukly hocam çift kanal yapmış o da 140-150 alıyor
 
Evet hocam çift kanal. Ryzen işlemcilerde çift kanal çok farkediyor, özellikle 3200Mhz olduğunda. Intelde de farkeder ama Amd kadar fark olmaz.

Edit: Hatırladığım değerler bunlar, GTA 5 yüklü ise @Radeon RX 5500M hocam test etmişti, karşılaştırabilirsiniz hocam.
 
Hocam fotoğraflar içinden gerçeğe en yakını gibi duran hangisi acaba?
Hocam tekrardan çekmeye çalıştım. Tamamen karanlık odada çekince yanıltıyor diye,hafif ışıklı ortamda çektim. En yakın bu üçü,benim gözümün gördüğü. Bir de üst kapağı hareket ettirdikçe sızmalar yer değiştiriyor anlık..Şimdi farkettim..Bırakınca eski haline dönüyor. Bu da iyiymiş :) daha ne WhatsApp Image 2021-05-16 at 22.46.59.jpegWhatsApp Image 2021-05-16 at 22.47.41.jpegWhatsApp Image 2021-05-16 at 22.48.26.jpegler görücez bakalım @ue666
Yeni hocam evet..
Hocam selamlar
Ekran işini pek bilmem ama bu fazla gibi bende de var sızma ama köşelerde var genelde sizde ortada da var @Ryukly hocamın dediği gibi



Yani mi aldınız?
Evet hocam yeni..
Hocam tekrardan çekmeye çalıştım. Tamamen karanlık odada çekince yanıltıyor diye,hafif ışıklı ortamda çektim. En yakın bu üçü,benim gözümün gördüğü. Bir de üst kapağı hareket ettirdikçe sızmalar yer değiştiriyor anlık..Şimdi farkettim..Bırakınca eski haline dönüyor. Bu da iyiymiş :) daha neWhatsApp Image 2021-05-16 at 22.46.59.jpegWhatsApp Image 2021-05-16 at 22.47.41.jpegWhatsApp Image 2021-05-16 at 22.48.26.jpegler görücez bakalım @ue666
Yeni hocam evet..

Evet hocam yeni..
@ue666 @Radeon RX 5500M
 
Son düzenleme:
Hocam tekrardan çekmeye çalıştım. Tamamen karanlık odada çekince yanıltıyor diye,hafif ışıklı ortamda çektim. En yakın bu üçü,benim gözümün gördüğü. Bir de üst kapağı hareket ettirdikçe sızmalar yer değiştiriyor anlık..Şimdi farkettim..Bırakınca eski haline dönüyor. Bu da iyiymiş :) daha neEki Görüntüle 1026737Eki Görüntüle 1026738Eki Görüntüle 1026739ler görücez bakalım @ue666
Yeni hocam evet..

Evet hocam yeni..

@ue666 @Radeon RX 5500M
Hocam siz bilirsiniz tabi ama bence gayet iyi bunlar normal
 
Hocam etiket gelmedi sanırım ya da görmedim, kusura bakmayın. Sağ alttaki sızmalar biraz fazla sanki. Ama sizin için sorun değilse değiştirmeyin. @ue666 birçok panel görmüş o daha iyi bilir.
Hocam canınız saolsun,estağfurullah..Bugün bir problem var galiba..Sizin yazdıklarınız da bana biraz gecikmeli geliyor..
 
Şuan baya sevindim hocam bende yaparsam sizin gibi fps alirim değil mi
Birde bende drop oluyor onlar da gider dime 😀
Ama anlamadığım @Ryukly Hocam da niye fps ler düşuk gibi ...
Hocam Jarrod s Tech var, ısınma sorunu olan 5600m li Dell laptopta o değerleri görüyor. Buradaki değerleri alıyorum ben de aşağı yukarı. Sürücüleri kontrol edin bir de. Çift kanal Ram ile performans artacaktır.

@AGO Hocam yeni resimlerde gözünüze batabilecek bi sol alt kısım var. Dediğim gibi açıp iki film izleyin bence. Hem testlerini yaparsınız, performansı iyi sorunu yoksa panel konusunda karar vermeniz kalır geriye.
 
@AGO Hocam 3 bölgede belirgin ve fazla duruyor. Sol alt, sağ alt ve üst. Ortada gördüğünüz parlama IPS Glow gibi duruyor, biraz açıyı değiştirerek bakın, kayboluyorsa IPS Glowdur. Işık sızması bu kadar olmamalı çünkü.

Şunu dener misiniz? Paneli sol köşesinden açın, ışık sızması ne durumda bakın. Bir de sağ köşeden tutarak açın, aynı mı değişiklik var mı diye bakın. Paneli açınca normal kullanım açısından biraz fazla açarak dediğim işlemin tersini yapın(Normalde kullandığınız açıya ayarlayın, bunu yaparken yine hafif sol ve hafif sağ taraftan kendinize doğru paneli çekin). Bu işlemi yavaş yavaş gözlemleyerek yapın. Panel kasılırken ışık sızması her yana yayılıyor gibi olacak, ona aldırış etmeyin. Tüm bu durumları karşılaştırıp attığınız resimdekine oranla değişim var mı, burada paylaşın.

Edit: Kullanımda sorun yoktu hocam esasında. Gece film izlerken dikkat ederseniz göze çarpacak, diğer türlü rahatsız etmeyecek seviyedeydi. Çerçevenin baskı uyguladığı kesin, üç üründe de panelin konumuna göre ışık sızması şiddeti biraz değişiyordu çünkü. Üst çerçevedeki pek yer değiştirmemişti onu söylemekte fayda var.

Edit2: 3 ürün gönderdim, dördüncüyü alacağım. @Ryukly hocam böyle bir konuda tecrübe sahibi olmak istemezdim ama ne yapalım, kader.

Eki Görüntüle 1026671
Not: Yeni gelecek üründe çok aşırı olmadıkça gönderir miyim? Sanmıyorum.
Hemen deniyorum tekrardan,ben mesajınızı görmediğim için rastgele yapmıştım..Geç geldi mesajlar nedense. Çok teşekkür ederim
 
Hocam Jarrod s Tech var, ısınma sorunu olan 5600m li Dell laptopta o değerleri görüyor. Buradaki değerleri alıyorum ben de aşağı yukarı. Sürücüleri kontrol edin bir de. Çift kanal Ram ile performans artacaktır.

@AGO Hocam yeni resimlerde gözünüze batabilecek bi sol alt kısım var. Dediğim gibi açıp iki film izleyin bence. Hem testlerini yaparsınız, performansı iyi sorunu yoksa panel konusunda karar vermeniz kalır geriye.
Hocam ben gpu driver güncel başka ne etki eder performansa driver olarak biraz yordum sizi ama:(
 

Geri
Yukarı