KubilayCansu
Hectopat
Daha fazla
MSI Alpha 17 A4DEK-025XTR bir laptopum var. Sorun kısaca şöyle: Laptopun ekranını tam dik olacak şekilde ve daha fazlasına (90° ve daha fazlası) kadar açınca belirli bir süre sonra ya da direkt ekran donuyor. Önce yazılımsal olarak düşündüm, format vs. her şeyi denedim ancak yazılımsal olmadığını fark ettim. Sorunu yaşadığım zamanlar ekranı normal bir şekilde açıyordum ve donduğunda kapatıyordum ancak ekranı hiç ellemeden açınca siyah ekran geliyordu. Monitör bağlayıp test ettiğimde ekranın olduğunu, sadece laptopa yansımadığını gördüm. Monitörü biraz daha kısık şekilde ayarlayıp bilgisayarı açınca sorunsuz çalışıyordu. Ayrıca ekran donup çalışmayı durdurduğunda yan monitörden Win+P kısayolu ile önce "Sadece ikinci ekran" seçeneğini seçip sonra laptopun ekranını kısık şekilde ayarlayıp "Sadece bilgisayar ekranı" seçeneğini seçince de siyah ekran düzelip ekran sorunsuz çalışmaya devam etti. Şu an ekranı tam dik konumdan biraz kısık şekilde kullanmak durumundayım, böyle sorunsuz çalışıyor ama hoş olmuyor. Sorunun ekran flex kablosunda olduğunu düşünüyorum. Garantisi bittiği için ve garantinin çok para isteyeceğini bildiğim için servisten önce tanıdığım ve güvendiğim bir bilgisayarcıya götürdüm. Laptopun model numarasını alıp eğer bulursa kabloyu getirtip değiştireceğini söyledi ancak bulamamış. Bu sorun sizce flex kablodan mı kaynaklıdır? Eğer flex kablodan kaynaklıysa bunun değişimi için nasıl bir kablo almalıyım?
Son düzenleyen: Moderatör: