MSI Alpha 17 vs. Lenovo Legion 5

Bütçe
13000
GameGaraj ısınıyor diyorlar ve Lenovo daha kalitelidir ondan ve Intel işlemci ısınır.

GameGaraj kötü değil aslında, ısındığını da duymadım hiç ama eğer sizin dediğiniz arasından bir laptop istiyorsanız bende Legion tercih ederdim Ray Tracing'den dolayı.

Lenovo alınır bence. Fenixteki işlemci ısınabilen bir yapısı var. Ryzen işlemcide kalın.

RTX için 2060 Mobile çok yetersiz iyi bir Ray Tracing performansı alamazsınız. Alpha 17'nin artısı kasası, Legion'un ise soğutması.(Alpha 17'nin soğutması kötü değil harika, ancak Legion'daki daha iyi).

Düzeltme: Alpha 17'deki 4800H maks 55W TDP ile çalışıyor, Legion ise 65W bu da Cinebench gibi programlarda 400 ila 800 puan arası fark yaratıyor, Alpha 17 stres testinde maks 97 derece görürken Legion 5 100 dereceye kadar çıkabilmekte. Yani eşit soğutmalara sahipler diyebiliriz.

Alpha 17 üstünlükleri:
+17 inç.
+FreeSync Premium
+Kasa kalitesi.
+Perkey RGB klavye
+Daha serin çalışma
+5600M(yer yer 2060'ı geçip yer yer geride kalmaktadır)
Legion 5 üstünlükleri:
+Daha yüksek renk doğruluğu
+2060(5600M ile aynı durum geçerli ve daha stabil driver desteği var)
+Daha yüksek TDP değerinden doğan performans artışı(fiili olarak hissedileceğini düşünmüyorum.)
+Ray Tracing.

Son düzenleme:
Ray Tracing ikisinde de olsaydı veya olmasaydı hangisini tercih ederdiniz.

Ben Lenovo'yu seçerdim. Çünkü servisi daha ilgili. MSI yetkili servisini pek beğenmiyorum. Bende de Alpha 15 var memnunum ama yetkili servisleri biraz katı. Ama iki cihazda sizi üzmez, bu konuda emin olabilirsiniz. O piti piti yapıp seçilebilecek cihaz ikisi de yani.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı