MSI Anakart 3. ve 4. RAM Slotları Çalışmıyor

Birebir aynı sorunu bende yaşıyorum ASUS B450M-A anakartımda. Kullandığım ram Corsair CMK8GX4M1D3000C16, aynısından bir tane daha alıp 16 GB yapmak istemiştim ancak bu hata ile karşılaştım. Asus servisi aradığımda kullandığınız ram anakartın uyumlu ram listesinde yok diyordu fakat tek slot çalışıyor. Sorunun bu olduğunu sanmıyorum. Bana da en mantıklı gelen seçenek işlemcide problemli pin olma seçeneği.
Ben aynı işlemciyi başka anakartta aynı RAMler ile kullandığımda bir sorun yoktu. Muhtemelen anakart üzerinde bir sıkıntı var.
Arkadaşlar yıllar sonra da olsa sorunu çözdüm. Ensa bilgisayar adlı bir yere kargo ile anakartımı gönderdim. İşlemci pinlerinde yamukluklar olduğunu 100 TL ücret karşılığı tamir edeceklerini söylediler. Kabul edip yaptırdım. Daha önce kendim bakmama ve sosyalde paylaşmama rağmen 1 tane pin harici yamukluk tespit edememiştik. Onu da düzetlmeme rağmen geçmemişti demek ki varmış. Sorunum ensa bilgisayar tarafından 125 TL'ye çözüldü. RAM slotları hariç bir sıkıntısı yoktu zaten. Şu an sorunsuz kullanıyorum.
 
Son düzenleme:
Konuyu hortlatmak gibi olacak ama MSI Z170A GAMING M7 anakarta sahibim. Bugün termal macun yenilemesi yaptığımda 2 ve 4 RAM slotum çalışmamaya başladı. Aynı şekilde 1 ve 3 de çalışmıyor. Şu an 3 ve 4 de takılı çalışmakta. Arkadaşın videoda ki gibi 4C-55-0D gibi hatalar alıyorum. Her şeyi okudum burada yazılan ne yaptımsa düzeltemedim. Termal macundan sonra böyle bir şey başıma ilk kez geliyor.
 
@Tokai
Geçmiş olsun pinleri yamultmuşsun. Ben bu işin erbabı bir yere verdim düzelttirdim. Şu an çalışıyor. Gözle ve fotoğrafla biz yamuk pin ayıt edemedik ama o adamlar buldu. 2 pin yüzünden calısmıyormuş.
 
Sorununuzu çözebildiniz mi? Halen aynı problemi yaşıyorum. 3. ve 4. slotlar çalışmıyor. PC'yi temizledim, işlemci macununu değiştirdim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı